Έντονη επίθεση του Σόιμπλε κατά του Ντράγκι

Έντονη επίθεση του Σόιμπλε κατά του Ντράγκι
Βολές από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κατά του Ιταλού τραπεζίτη και του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Νέα τροπή παίρνει η κόντρα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Μάριο Ντράγκι, καθώς ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας καταφέρθηκε για πρώτη φορά ανοιχτά κατά των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ειδικότερα κατά του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (Quantive Easing) που εφαρμόζει η Φρανκφούρτη.

“Η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει υψηλούς κινδύνους από τα δημοσιονομικά χρέη και τις πολιτικές της ΕΚΤ” ανέφερε ο Σόιμπλε μιλώντας στο Reuters, ενώ τόνισε ακόμα ότι “η απόσυρση του QE πρέπει να γίνει σύντομα”. 

“Δεν θα κουραστώ να λέω πως θα προτιμούσα να ξεκινούσε όσο το δυνατόν συντομότερα”, είπε. “Η έξοδος από αυτήν την ασυνήθιστη νομισματική πολιτική θα πρέπει να γίνει με τεράστια προσοχή”, πρόσθεσε, προειδοποιώντας για τις πιθανές αντιδράσεις.

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε επίσης πως θεωρεί ότι το αίτημα της Κομισιόν για χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι “ο λάθος δρόμος”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play