Και με τη βούλα η υποψηφιότητα της Μέρκελ για την καγκελαρία

Και με τη βούλα η υποψηφιότητα της Μέρκελ για την καγκελαρία
Θέλω να δουλέψω για κοινωνία ενωμένη χωρίς μίση, επεσήμανε η σιδηρά κυρία.

Την υποψηφιότητά της στις βουλευτικές εκλογές του 2017 ανακοίνωσε και επίσημα η Άγγελα Μέρκελ την Κυριακή, , διεκδικώντας μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία στο αξίωμα της καγκελαρίου της Γερμανίας.

Σε συνέντευξη Τύπου η σιδηρά κυρία δήλωσε ότι επιθυμεί να έχει μια ακόμη πλήρη τετραετή θητεία και δεν σκοπεύει να παραιτηθεί κατά τη διάρκειας αυτής. nn

Η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι θέλει να προωθήσει τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του σεβασμού των άλλων πέρα από φυλή, φύλο και θρησκευτικές πεποιθήσεις. 

«Θέλω να δουλέψω για κοινωνία ενωμένη χωρίς μίση», επεσήμανε η καγκελάριος.  nn

Σημειώνεται ότι η ίδια είναι πρόεδρος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος από το 2000 και βρίσκεται στην εξουσία από το Νοέμβριο του 2005. Εάν επανεκλεγεί το 2017 θα είναι καγκελάριος επί 12 χρόνια και αν παραμείνει και στη συνέχεια, θα είναι όσα και ο Χέλμουτ Κολ. 

Στο μεταξύ, ο ηγέτης των συντηρητικών συμμάχων της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στη Βαυαρία χαιρέτισε την απόφασή της να διεκδικήσει μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017. 

“Τώρα θέλουμε την εμπιστοσύνη του λαού για άλλα τέσσερα χρόνια και επομένως είναι καλό που έχουμε σαφήνεια” είπε ο Χορστ Ζεεχόφερ ενώ κατευθυνόταν σε μια συνεδρίαση του κόμματός του, της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) στο Μόναχο. 

Μολονότι σύμμαχοι, η CSU και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Μέρκελ έχουν διαφωνήσει για την πολιτική ανοιχτών συνόρων που ακολουθεί η καγκελάριος απέναντι στους πρόσφυγες.n

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play