Τουρκία: Αφέθηκε ελεύθερος Γάλλος δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί

Τουρκία: Αφέθηκε ελεύθερος Γάλλος δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί
Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ολάντ.

Στο Παρίσι επέστρεψε τη Δευτέρα ο Γάλλος δημοσιογράφος Ολιβιέ Μπερτράν που συνελήφθη στις 11/11 από τις τουρκικές αρχές στη διάρκεια ρεπορτάζ στο Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Η σύλληψη του Ολιβιέ Μπερτράν, που δουλεύει ως δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα Les Jours, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γαλλικών αρχών αλλά και του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό που τη χαρακτήρισε “απαράδεκτη” και απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή του. “Η Γαλλία είναι προσηλωμένη στο σεβασμό της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου παντού, σε ολόκληρο τον κόσμο”, σημείωσε αργότερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απελευθέρωση του δημοσιογράφου.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε πως ο Ολιβιέ Μπερτράν συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, επειδή δεν είχε ζητήσει την άδεια των αρχών για να κάνει ρεπορτάζ, ενώ τον παρουσίασε σαν άνθρωπο “που γράφει άρθρα υπέρ προσώπων που θεωρούνται ύποπτα” μέλη του δικτύου του ισλαμιστή πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play