Γερμανία: Έντονη επίθεση των Πράσινων κατά του Τραμπ

Γερμανία: Έντονη επίθεση των Πράσινων κατά του Τραμπ
Στο επίκεντρο του κόμματος της γερμανικής αντιπολίτευσης οι ξενοφοβικές θέσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Η εκλογή του Ντόναλτ Τραμπ ως 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να φέρνει αντιδράσεις στο εσωτερικό της γερμανικής πολιτικής σκηνής, καθώς το Σάββατο ο συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίων (Die Gruenen) Τζεμ Εζντεμίρ, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα σκληρού τόνους κατά του Τραμπ, στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου του κόμματος.

Ο τουρκικής καταγωγής Έζντεμίρ παραδέχτηκε ότι η Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα εφαρμοστεί υπό τον Τραμπ και είπε ότι με την εκλογή του οι ΗΠΑ καταψήφισαν την ανοικτή ματιά στον κόσμο, δεδομένου ότι έκανε και πολλές “βαθιά σεξιστικές και αντιφεμινιστικές” δηλώσεις.

Στο συνέδριο των Πρασίνων, το οποίο ξεκίνησε χτες και θα διαρκέσει τρεις μέρες, επικρίθηκαν σφοδρά και οι ξενοφοβικές δηλώσεις του νεοεκλεγέντος Αμερικανού Προέδρου, όπως επίσης και η εξαγγελθείσα γενική απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Ο Πράσινος συμπρόεδρος μίλησε επίσης για “κρίση πειθούς της ελεύθερης σκέψης”. Αυτός ο τρόπος να βλέπει κανείς τον κόσμο “δεν καταψηφίστηκε μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στο βρετανικό δημοψήφισμα για το Brexit. Και εμείς έχουμε δεξιούς δημαγωγούς”, είπε ο Τζεμ Εζντεμίρ και ανέφερε τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Ας μην αυταπατόμεθα, εξελέγησαν δημοκρατικά, κανείς δεν ήρθε στην εξουσία με πραξικόπημα”, τόνισε. 

Αναφερόμενος δε στη Γαλλία και την Αυστρία, είπε ότι είναι πιθανόν να προστεθούν σε αυτούς η Μαρίν Λεπέν την άνοιξη του 2017 και ο Νόρμπερτ Χόφερ, μετά τις εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Αυστρία τον Δεκέμβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play