Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τραμπ-Ομπάμα στον Λευκό Οίκο

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τραμπ-Ομπάμα στον Λευκό Οίκο
Ενθαρρυμένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. Κι άλλες συναντήσεις με τον απερχόμενο πρόεδρο, δήλωσε ότι επιθυμεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Εξαιρετική χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον εκλεγμένο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Μπαράκ Ομπάμα.

Δήλωσε ακόμη ενθαρρυμένος από τα αποτελέσματα της πρώτης αυτής συνάντησης με τον διάδοχό του στο Οβάλ Γραφείο. «Με ενθάρρυνε το ενδιαφέρον του εκλεγμένου προέδρου να θέλει να εργαστεί με την ομάδα μου γύρω από θέματα που αντιμετωπίζει αυτή η χώρα και πιστεύω ότι είναι σημαντικό για όλους μας ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων να συνεργαστούμε και να αντιμετωπίζουμε τις πολλές προκλήσεις. Η Μισέλ καλωσόρισε την μέλλουσα πρώτη κυρία και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα νιώθουν ευπρόσδεκτοι εδώ. Κύριε πρόεδρε θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να πετύχετε, γιατί αν πετύχετε, η χώρα θα επιτύχει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τραμπ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι επιθυμεί να έχει και άλλες συναντήσεις με τον απερχόμενο πρόεδρο το προσεχές διάστημα και να συνεργαστεί μαζί του καθ’ όλη τη διάρκεια της δίμηνης μεταβατικής περιόδου. «Συζητήσαμε σειρά καταστάσεων, μεταξύ αυτών και κάποιες δυσκολίες», είπε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος.

Ο πρόεδρος Ομπάμα προσκάλεσε τον 71χρονο Ρεπουμπλικανό μία ημέρα μετά την επικράτησή του έναντι της αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον, στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές , σε μία προσπάθεια να διευκολυνθεί «η ευνοϊκή μετάβαση της εξουσίας».

Οι δύο πολιτικοί άνδρες συναντήθηκαν στο Οβάλ Γραφείο, ενώ η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, και η μέλλουσα πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ, συνομίλησαν στην προεδρική κατοικία στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, Δημοκρατικός, θα παραδώσει οριστικά τη σκυτάλη στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου 2017, οπότε και ο δεύτερος θα ορκιστεί, αναλαμβάνοντας το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play