Μια “ανάσα” ο ανασχηματισμός

Μια “ανάσα” ο ανασχηματισμός
Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έρχεται στο φως, τα δεδομένα αλλάζουν.

Διαρκώς στο προσκήνιο παραμένουν τα σενάρια του ανασχηματισμού, αλλά και ο χρόνος στον οποίο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις αναμενόμενες αλλαγές.

Αρχικά, οι αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης είχαν μεταφερθεί για μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ύστερα από την απόφαση-βόμβα του ΣτΕ για το νόμο Παππά. Ωστόσο, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έρχεται στο φως, τα δεδομένα αλλάζουν. Την Πέμπτη θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση η τροπολογία Παππά για τις ενδιάμεσες τηλεοπτικές άδειες, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. 

Και στο μεσοδιάστημα αυτό, πιθανολογείται ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες αλλαγής στο κυβερνητικό σχήμα.  Υπενθυμίζεται ότι χθες αποκαλύφθηκαν τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για αποσχίσεις και συνενώσεις υπουργείων, τα οποία είχαν σταλεί την περασμένη εβδομάδα στο ΣτΕ για έλεγχο. 

Στο Μαξίμου οι διεργασίες είναι “πυρετώδεις”, καθώς η ετυμηγορία του ΣτΕ άλλαξε τα πλάνα του κ. Τσίπρα, ο οποίος πίστευε πως ο νόμος Παππά είναι ο “κρυφός άσσος” στο μανίκι του. Οι τελευταίες εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο βρίσκουν την Αριστερά σε πολύ δύσκολη θέση, σε πανικό και αμηχανία, καθώς καλείται να διορθώσει τα “κακώς κείμενα”, την ώρα που τα ποσοστά της “καταποντίζονται” στις δημοσκοπήσεις

Τη στιγμή που παραμένει στον “αέρα” η υπόθεση με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών και το κυριότερο, ο κίνδυνος καθυστέρησης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με ό,τι αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται, το πρωθυπουργικό επιτελείο θέλει να μηδενίσει το κοντέρ και να ξεκινήσει πάση θυσία την «προβολή» του νέου «αφηγήματος» προς τους φορολογούμενους, εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε, έχει διαμηνύσει ακόμη και στους πλέον στενούς συνεργάτες του ότι ισχύει στο ακέραιο καταρχάς, αυτό που είχε πει, όταν κέρδισε για τρίτη φορά στις κάλπες τον Σεπτέμβριο του 2015: «όλοι κρίνονται». 

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έχει δυσαρεστηθεί αρκετά από τα διάφορα κομμάτια της εικόνας, που συνέθεσαν υπουργοί και κομματικά στελέχη από το Συνέδριο και μετά, πιστεύει ότι απομένει ελάχιστος χρόνος πια, για να πατήσει το κουμπί μικρών ή μεγαλύτερων ανατροπών.

Σίγουρα ο ανασχηματισμός είναι μία κάποια λύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play