Γιατί ο Κυριάκος επιμένει για εκλογές

Γιατί ο Κυριάκος επιμένει για εκλογές
Στα πρόθυρα εκτροπής η χώρα, τονίζει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ζήτησε την παρέμβαση Παυλόπουλου για να σταματήσει ο "κατήφορος". Ψηλά στην ατζέντα Δικαιοσύνη, ΕΣΡ και Αρτεμίου. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για τους λόγους, για τους οποίους ο Μητσοτάκης θέλει προσφυγή στις κάλπες.

Στο μείζον θέμα των επιθέσεων που δέχεται η Δικαιοσύνη από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετατοπίζει, πλέον, την πολιτική αντιπαράθεση η ΝΔ, καθως θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα εκτροπής. Την άποψη αυτή εξέφρασε και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “www.pagenews.gr”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε στον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα ότι είναι πρωτοφανές η εκτελεστική εξουσία να επιτίθεται δριμύτατα κατά της Δικαιοσύνης, επειδή ένα ανώτατο δικαστικό συμβούλιο εξέδωσε μια απόφαση, που δεν ήταν σύμφωνη με τον σχεδιασμό της. Ο ίδιος υπογράμμισε την ιδιαίτερη ευαισθησία του Προκόπη Παυλόπουλου στα θέματα αυτά και του ζήτησε να κάνει ό,τι μπορει, προκειμένου να σταματήσει “αυτόν τον κατήφορο” . Σε ό,τι αφορά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος της ΝΔ εξεφρασε την σταθερή θέση του κόμματος του για την ανάγκη άμεσης επιστροφής του συνόλου των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ και παρουσίασε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τις βασικές προϋποθέσεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας του κόμματός του.

Σε πολιτικό επίπεδο για τη ΝΔ ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης έχει ήδη τελειώσει και δεν είναι τυχαίο ότι εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Ο επικεφαλής της γαλάζιας παράταξης εκτιμά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει καμιά υπηρεσία στην χώρα και πως το μόνο που έχει να κάνει πλέον είναι να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Ακόμη και για το ΕΣΡ στο επιτελείο της Πειραιώς εκτιμούν ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης δεν είναι ειλικρινείς και πως ο κ. Παππάς επιμένει να “παίζει” μικροπολιτικά παιχνίδια”, κάτι που – όπως προσθέτουν – φάνηκε και από την πρόταση για τον κ. Πολυδώρα.

Έκτος όμως από το θέμα του ΕΣΡ, που όπως φαίνεται θα εξακολουθήσει να είναι σε εκκρεμότητα μετά και το χθεσινό “ναυάγιο” στην διάσκεψη των προέδρων στην βουλή, η ΝΔ θεωρεί μείζον θέμα και τις αποκαλύψεις σχετικα με το ταξίδι του κ. Παππά μαζί με τον Κύπριο νομικό με εξειδίκευση στις off shore εταιρείας κ. Α. Αρτεμίου, στην Βενεζουέλα το 2013. Οι εξηγήσεις του υπουργού Επικρατείας σχετικά με την διερεύνηση πιθανότητας αγοράς αγαθών από τα κρατικά super market της Βενεζουέλας δεν έπεισε κανέναν στη ΝΔ και για τον λόγο αυτό 46 βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν χθες ερώτηση στην Βουλή προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Επικρατείας και Δικαιοσύνης, η οποία περιλαμβάνει τα εξής ερωτήματα:

1. Ποια η σχέση του κ. Αρτεμίου με την Κυβέρνηση; Από πότε ακριβώς γνωρίζεται ο κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά;

2. Ποιο ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου και για ποιο λόγο βρέθηκε εκεί ο συγκεκριμένος δικηγόρος, που εμπλέκεται στα Panama Papers;

3. Ποια άλλα στελέχη, πέραν του κ. Παππά βρέθηκαν τον Αύγουστο του 2013 στη Βενεζουέλα με τον κ. Αρτεμίου;

4. Υπήρχαν και επιχειρηματίες σε αυτό το ταξίδι όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα και αν ναι, ποιοι;

5. Ποιος ήταν ο λόγος της κοινής επίσκεψής τους στη Βενεζουέλα;

6. Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου – ειδικευμένος στις offshore – στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play