“Μαύρο” από το ΣτΕ στον αυταρχισμό του ΣΥΡΙΖΑ

“Μαύρο” από το ΣτΕ στον αυταρχισμό του ΣΥΡΙΖΑ
Για την αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, γράφει για το www.pagenews.gr ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και όπως επισημαίνει, οι συγκρούσεις θεσμών στις δημοκρατίες, συνήθως, δεν καταλήγουν σε κάτι καλό.

 Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, στάθηκε αφορμή για να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι το αληθινό του πρόσωπο. Οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και άλλων επιφανών στελεχών του, επιβεβαίωσαν περίτρανα το μένος που τρέφουν κατά των θεσμών. 

Ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του επέλεξαν να συγκρουστούν με τη Δικαιοσύνη. Σε όλη τη μεταπολίτευση, η μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση του τόπου μας και ο λόγος που απολαύσαμε την πιο ομαλή δημοκρατία είναι γιατί όλες οι εξουσίες νομοθετική, δικαστική και εκτελεστική απέφυγαν τη μεταξύ τους σύγκρουση και καταλάβαιναν η μία τα όρια της άλλης. Οι συγκρούσεις θεσμών στις δημοκρατίες, συνήθως, δεν καταλήγουν σε κάτι καλό. 

Ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση είναι άκρως επικίνδυνος και οδηγεί σε θεσμική κρίση. Εκθέτει τη χώρα όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας την εικόνα ενός κράτους που δεν σέβεται τη διάκριση και τις αρμοδιότητες των εξουσιών. Γιατί αυτά δεν συμβαίνουν σε καμία δημοκρατική χώρα. Σε μία φυσιολογική δημοκρατία, η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν θα έβγαινε ποτέ να εμπλέξει το ΣτΕ στην αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης.

Εμείς, όμως, δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο εκτροπής από τη δημοκρατική τάξη. Ούτε θα τους αφήσουμε να παίξουν νέα παιχνίδια με την πορεία της οικονομίας και τη θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη. Γι’ αυτό η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών κρίνεται σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Για να μπει οριστικό τέλος στον αυταρχισμό και στην αλαζονεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Υπηρετώντας πάντα τη νομιμότητα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον η Νέα Δημοκρατία, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα επαναφέρει την ομαλότητα στον τόπο. 

Με ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο που θα σέβεται το δικαίωμα στον πλουραλισμό, στην πολυφωνία και στην αντικειμενική ενημέρωση, όπως γίνεται σε κάθε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play