Σοκαρισμένη η Ιταλία από τη”νύχτα των σεισμών”

Σοκαρισμένη η Ιταλία από τη”νύχτα των σεισμών”
Συνεχής μετασεισμοί στα κεντρικά της χώρας. Χωρίς κάποια αναφορά για νεκρούς, προβλήματα από καταρρεύσεις κτιρίων.

Νύχτα τρόμου έζησε η κεντρική Ιταλία μετά από την έντονη σεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε την Τετάρτη και καθώς οι πολίτες παραμένουν ακόμα σε κατάσταση επιφυλακής μετά από τους πολλούς μετασεισμούς που καταγράφηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μετά το πρώτο ισχυρό χτύπημα μεγέθους 5,4 στις 19:10 (τοπική ώρα) της Τετάρτης, ακολούθησε η ισχυρότερη και μεγαλύτερης διάρκειας των 5,9 βαθμών στις 21:18. Το τρίτο χτύπημα ήρθε στις 23:42 και είχε ισχύ 4,6 βαθμών. 

Oι μετασεισμοί συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης (μέχρι και με 4,2 βαθμών στις 05:50) και όλοι οι σεισμοί, με εστιακό βάθος περί τα 10 χλμ., είχαν επίκεντρο στην ίδια περιοχή, μεταξύ Μάρκε και Ούμπρια.

Οι αρχές πολιτικής προστασίας αναφέρουν πως δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς από ζημιές και ότι οι μεγαλύτερες δυσκολίες επικεντρώνονται στις κωμοπόλεις και χωριά Βίσο, Ουσίτα, Καστελσαντάντζελο, Καμερίνο, Μούτσια, Πιέβε Τορίνα, Σαν Τζινέσιο, Καλνταρόλα -ουσιαστικά όλες τις περιοχές πάνω στο επίκεντρο.

Τμηματικές καταρρεύσεις κτιρίων καταγράφονται σε όλη αυτήν την περιοχή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ειδικά στο Βίσο (που είναι και το σχετικά πολυπληθέστερο, με 1.100 κατοίκους), πρόκειται για προσόψεις κτιρίων. 

Στο Τολεντίνο, ένας 73χρονος εξέπνευσε έπειτα από ανακοπή καρδιάς που αποδίδεται στο σοκ. Μέχρι στιγμής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, είναι το μοναδικό «έμμεσο» θύμα του Εγκέλαδου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play