Παππάς σε CNBC: Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους οι εταίροι

Παππάς σε CNBC: Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους οι εταίροι
"Δεν αποτελεί δικαιολογία η διαδικασία των γερμανικών εκλογών" ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας για το θέμα τους χρέους.

“Δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση στο θέμα του χρέους από τους εταίρους μας” ανέφερε ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του στο δίκτυο CNBC την Παρασκευή.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως κυβέρνηση ολοκλήρωσε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

“Xρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό. Τώρα είναι η ώρα -όπως εμείς έχουμε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μας- και οι εταίροι μας να υλοποιήσουν το δικό τους κομμάτι της Συμφωνίας”, τόνισε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε σχετικά με τις εκλογές στη Γερμανία ότι “δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Καμία εκλογική διαδικασία, είτε σε τοπικό, είτε σε εθνικό επίπεδο, δεν πρέπει να καθυστερεί λύσεις τις οποίες έχουμε ήδη συμφωνήσει”.

Κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσει ότι δεν τόλμησαν δομικές μεταρρυθμίσεις όπως του συνταξιοδοτικού και του φορολογικού συστήματος, καθώς και της δημόσιας διοίκησης. “Γιατί δεν το έκαναν; Γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποτελούσαν μέρος του παλαιού συστήματος, που ήταν απόλυτα συνδεδεμένο με εγκαταστημένα συμφέροντα, τα οποία δεν επέτρεπαν στη χώρα να αναπτυχθεί”, κατέληξε ο κ. Παππάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play