Βγάζει ο Μητσοτάκης το λαό στους… δρόμους(;)

Βγάζει ο Μητσοτάκης το λαό στους… δρόμους(;)
Ανήσυχη η Αξιωματική Αντιπολίτευση για τις "μεθοδεύσεις" της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος ενδέχεται μέχρι και να "πρωταγωνιστήσει" σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ τα θεσμικά ζητήματα. Διαβάστε στο www.pagenews.gr το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για την αντεπίθεση του αρχηγού του κόμματος.

Στην φράση “δημοκρατική εγρήγορση”, στην οποία κάλεσε τους πολίτες από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους βουλευτές και και στελέχη της ΝΔ. Όπως εξηγούν, σε αυτή την φράση αποτυπώνεται η αγωνία και η ανησυχία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις μεθοδεύσεις, που κάνει η κυβέρνηση στα ζητήματα της δικαιοσύνης. Δεν είναι τυχαίο χθες, ότι την “σκυτάλη” πάνω σε αυτό το θέμα πήρε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος επέμεινε, λέγοντας ότι “ζούμε μέρες, όπου οι συμπεριφορές, οι κινήσεις και οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ευτελίζουν τους θεσμούς και προσβάλλουν τη Δημοκρατία”. 

Είναι σαφές ότι η ΝΔ χωρίς να μετατοπίζει το ενδιαφέρον της από την οικονομία και τα στοιχεία, που δεν επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις της κυβέρνησης, διευρύνει την ατζέντα των θεμάτων και βάζει πολύ ψηλά τα θεσμικά ζητήματα, έτσι όπως αυτά ανέκυψαν, μετά την επίθεση που εξαπολύθηκε κατά ανώτατου δικαστικού λειτουργού και γενικότερα μετά από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη. 

Μάλιστα, καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα διστάσει να καλέσει τους πολίτες να “βγουν στους δρόμους”, για να διαμαρτυρηθούν για τις καθεστωτικές πρακτικές της κυβέρνησης. Θα πρόκειται για μία από τις λίγες φορές, που η συντηρητική παράταξη στην χώρα, “πρωταγωνιστεί” σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, γεγονός που επιβεβαιώνει την ύπαρξη έντονης ανησυχίας της ηγεσίας του κόμματος για τις διαφαινόμενες εξελίξεις.

Ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε χθες ότι “η ΝΔ είχε προειδοποιήσει, ήδη από τον Ιούνιο, για την καλπάζουσα αυταρχικότητα της κυβέρνησης. Από τότε, η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς. Αποκορύφωμα οι σκοτεινές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες και οι παρεμβάσεις της στη Δικαιοσύνη. Πρόσφατα, ορισμένες από αυτές φέρουν έντονα χαρακτηριστικά παρακράτους”, πρόσθεσε ο ίδιο.

Για τη ΝΔ, κάτι που αναμένεται να επισημάνει και τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ο κ. Μητσοτάκης “για πρώτη φορά μετά από το 1974 υπάρχει κυβέρνηση, που με τις πράξεις της δημιουργεί πρόβλημα Δημοκρατίας”. Ακόμη , σε όλες τις παρεμβάσεις του θα τονίσει ότι “η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει τη Δικαιοσύνη να πάρει την απόφασή της για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου Παππά, ανεπηρέαστη και όχι υπό την απειλή νέας νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα ρίξει «μαύρο» στην ενημέρωση και θα δημιουργήσει μη αναστρέψιμες καταστάσεις, οδηγώντας χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία”.

Σύμφωνα με πληροφορίες,, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από όλα τα στελέχη να μην κάνουν δηλώσεις για την διαδικασία του ΣτΕ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και να αναμείνουν την ετυμηγορία των δικαστών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήνουν ασχολίαστες τις παρεμβάσεις του κ. Παππά, ο οποίος – όπως λένε στην Πειραιώς- την μια ημέρα εμφανίζεται συναινετικός και την επομένη επιστρέφει στο “μαύρο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play