Χρέος: Ακολουθεί τη γραμμή Σόιμπλε και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στους θεσμούς

Χρέος: Ακολουθεί τη γραμμή Σόιμπλε και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στους θεσμούς
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη τήρηση των συμφωνηθέντων από την ελληνική πλευρά, ενώ τόνισε ότι είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η δημοσιονομική θέση της Ελλάδας και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Στη γραμμή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κινήθηκε ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην τρόικα όσον αφορά στο “καυτό” ζήτημα του χρέους, σημειώνοντας ότι σχετικές αποφάσεις θα πρέπει να γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην εξασθενήσουν τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση.

Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη τήρηση των συμφωνηθέντων από την ελληνική πλευρά, ενώ τόνισε ότι είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η δημοσιονομική θέση της Ελλάδας και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Κάνοντας έναν απολογισμό της περσινής χρονιάς, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στους θεσμούς άφησε αιχμές για τις διαπραγματεύσεις του πρώτου εξαμήνου, οι οποίες, όπως σημείωσε, υπέσκαψαν το πρόγραμμα και οδήγησαν σε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στις τράπεζες.

Όσον αφορά στο θέμα των κόκκινων δανείων, ο ίδιος τόνισε ότι οι οφειλές στις τράπεζες αλλά και στο δημόσιο έχουν φθάσει σε άνευ προηγούμενου ύψη.

Ειδικά όσον αφορά στο πλαίσιο της εξωδικαστικές διαδικασίας, μίλησε για τέσσερα κλειδιά: α. Να υπάρχουν εχέγγυα έναντι στρατηγικών στάσεων πληρωμών β. Οι διευθετήσεις αυτές να είναι προσωρινού χαρακτήρα. γ. Να διασφαλίζονται οι πιστωτές. δ. Να θωρακιστούν οι τραπεζικοί λειτουργοί από καταχρηστικές καταγγελίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play