Ο Βούτσης πρότεινε τον Ροδόλφο Μορώνη για πρόεδρο του ΕΣΡ
Τον Ροδόλφο Μορώνη, δημοσιογράφο, πρόεδρο του Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και πρώην αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ προτείνει για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενώ για αντιπρόεδρο τον Γεώργιο Πλειό, καθηγητή στο τμήμα ΜΜΕ και Επικοινωνίας του ΕΚΠΑ και μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την ελευθερία στον Τύπο και τα ΜΜΕ.
Για τις θέσεις των μελών, ο κ. Βούτσης προτείνει τους: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Βασίλη Καραποστόλη, Φανή Πετραλιά, Αγγελική Σγώρα, Ιωάννη Τζανετάκο και Κωνσταντίνο Τσακίρη.
Στο μεταξύ, την πεποίθηση ότι η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί στην ευθύνη που της αναλογεί από το Σύνταγμα για τη συγκρότηση του ΕΣΡ διατύπωσε ο κ. Βούτσης, ανοίγοντας τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.
«Οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ είναι πάρα πολλές και οι εκκρεμότητες που δημιουργεί η μη δημιουργία του είναι πάρα πολλές και πολύ σοβαρές και εμείς έχουμε το μέρος της ευθύνης που κατά το Σύνταγμα μας αναλογεί. Είναι ένα πλήθος ζητημάτων, πλήθος ελεγκτικών, ρυθμιστικών και ουσία κανονιστικών διαδικασιών, με βάση τις οποίες το ΕΣΡ διαμορφώνει το τηλεοπτικό τοπίο. Υπάρχει λοιπόν μια αναπηρία παρατεταμένη που δημιουργεί πολλά προβλήματα», είπε ο κ. Βούτσης.
Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις να υπάρξει αναμονή της Βουλής έως την απόφαση του ΣτΕ επί της συνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι δεν έχουν θεσμικό και κοινοβουλευτικό επιχείρημα, διότι καθώς υπάρχουν διαφορετικά κόμματα, αυτό το επιχείρημα θα μπορούσε να είναι «παντός καιρού» και μάλιστα για μια υποχρέωση του Συντάγματος.
«Δεν είναι ό,τι καλύτερο, η αξιωματική αντιπολίτευση, στη βάση μιας ένστασης για ένα νόμο, να μην επικουρεί για να λύσουμε ένα τέτοιο θέμα, αν και λύσαμε το θέμα με τέσσερις ανεξάρτητες αρχές», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και τόνισε ότι στις άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν δεν υπήρξε ποτέ αυτή η αιτίαση, ότι δηλαδή, «ή παίρνετε το νόμο ή δεν προχωράμε», σημείωσε ο ίδιος.
Το σχόλιο σας