Μητσοτάκης: Πάει στο… τέρμα την κόντρα για το ΕΣΡ

Μητσοτάκης: Πάει στο… τέρμα την κόντρα για το ΕΣΡ
Αμετακίνητη ως προς τις θέσεις για το ΕΣΡ η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αποφασισμένος να μιλήσει για "καθεστωτικές πρακτικές" και για "λειτουργία παρακράτους" ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβάζοντας κάθετα τους τόνους. Πληροφορίες του www.pagenews.gr λένε ότι η ΝΔ θα αποχωρήσει, πριν την ψηφοφορία. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για τη στάση του κόμματος μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ΣτΕ.

Στο “κόκκινο” βρίσκεται πλέον η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ΣτΕ, τον αναβρασμό στη Δικαιοσύνη, αλλά και το κορυφαίο μέτωπο της διαπραγμάτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέστρεψε χθες από τις ΗΠΑ, τόνισε, μιλώντας στους στενούς του συνεργάτες ότι οι μεθοδεύσεις, που έχουν γίνει γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και οι παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, “αποκαλύπτουν περίτρανα το αυταρχικό πρόσωπο, αυτής της κυβέρνησης”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα, ήταν εκείνος που έδωσε εντολή να εκδοθεί μια εξόχως σκληρή ανακοίνωση για το θέμα που ανέκυψε – λίγες ώρες πριν από την τρίτη διάσκεψη του ανωτάτου δικαστηρίου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και του νόμου Παππά – με την δημοσιοποίηση (από την εφημερίδα “Αυγή”) του ονόματος αντιπρόεδρου του ΣτΕ, που διώκεται πειθαρχικά για ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με την προσωπική του ζωή. 

Η ΝΔ για πρώτη φορά , έκανε λόγο για “παρακράτος” και για “μια κυβέρνηση που ρίχνει μαύρο στην Δημοκρατία”. «Η χώρα” – αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – “βιώνει ένα πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό από μια Κυβέρνηση που όσο απομονώνεται από τους πολίτες τόσο ακολουθεί ακραίες μεθόδους που προσβάλλουν το Κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία. Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών δεν έχουν προηγούμενο. Στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν την έκβαση της υπόθεσης επιτίθενται σε δικαστές και ευτελίζουν συνολικά τη Δικαιοσύνη”. 

“Με πρακτικές παρακράτους” -συνεχίζει η ΝΔ – “ “επιχειρούν την ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Παραβιάζουν ακόμη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα λειτουργών της Δικαιοσύνης και του Κράτους. Πρόκειται, όχι μόνο για την πιο ανίκανη, αλλά και την πιο αυταρχική Κυβέρνηση όλων των εποχών”. “Μια Κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ρίξει “μαύρο” στην πολυφωνία, “μαύρο” στην ενημέρωση και, εντέλει, “μαύρο” στη Δημοκρατία”, καταλήγει.

Μέσα σε αυτό το βαρύ – πολιτικά – κλίμα είναι προγραμματισμένη για τις δύο σήμερα το μεσημέρι η διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή, προκειμένου να γίνει προσπάθεια για την συγκρότηση του ΕΣΡ. Θεωρείται δεδομένο ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να συμπράξει και θα επιμείνει στην αρχική της τοποθέτηση για άμεση επαναφορά των αρμοδιοτήτων στην ανεξάρτητη και συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή και στην κατάργηση του νόμου Παππα. “Εάν αυτά συμβούν τότε η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη να βοηθήσει έτσι ώστε να συγκροτηθεί μέσα σε 24ωρες το ΕΣΡ”, τονίζουν στενοι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Πάντως, πληροφορίες του www.pagenews.gr λένε ότι η ΝΔ σχεδιάζει να αποχωρήσει από την Ολομέλεια, πριν την κρίσιμη ψηφοφορία, αφού καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ως αντιδημοκρατικές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και εάν πράγματι ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε ομιλία από τη Βουλή, αμέσως μετά τη διάσκεψη των προέδρων, τότε και ο κ. Μητσοτάκης θα ανέβει στο βήμα και θα κάνει λόγο για “καθεστωτικές πρακτικές”, για “λειτουργία παρακράτους”, ανεβάζοντας κάθετα τους τόνους.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση παρακολουθεί “μουδιασμένη” τις εξελίξεις και δεν αποκλείεται μέχρι και να αναβληθεί η σημερινή διάσκεψη, ενώ μετά την ετυμηγορία του Συμβουλίου, αμφίβολο είναι αν ο κ. Παππάς θα επανακαταθέσει την τροπολογία γα το “μαύρο” στα κανάλια.

Επισημαίνεται ακόμα ότι από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, πρότεινε “πάγωμα” της διαδικασίας για το ΕΣΡ, μέχρι να βγει η τελική απόφαση του ΣτΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play