Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στα πλάνα Μητσοτάκη(;)

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στα πλάνα Μητσοτάκη(;)
Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις με την επιστροφή του Κυριάκου από τις ΗΠΑ. Νόμο για "μαύρο" στα κανάλια ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση, λένε πληροφορίες του www.pagenews.gr. Δεν θα περάσει, διαμηνύουν στην Πειραιώς. Σφίγγει περαιτέρω τον κλοιό ο αρχηγός της ΝΔ, με αιχμή τα θέματα Δικαιοσύνης. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για τις σκέψεις Μητσοτάκη για πρόταση μομφής και τη νέα μετωπική με το "βλέμμα" στο ΕΣΡ.

Απάντηση στην πράξη, σε όσους (εντός και εκτός ΝΔ) του επισημαίνουν ότι θα πρέπει να ακολουθήσει μια πιο “σκληρή γραμμή” έναντι της κυβέρνησης, δίνει τα τελευταία 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ , μετά από την ομιλία του Βουλή στην συζήτηση για την διαπλοκή και την διαφθορά, έδωσε εντολή στους βουλευτές και στα κομματικά στελέχη να εξακολουθήσουν το “σφυροκόπημα” της κυβέρνησης με αιχμή τα θέματα της Δικαιοσύνης , ενώ ο ίδιος θα δώσει έμφαση στην παρουσίαση την κυβερνητικών προτάσεων της παράταξης.

Ουσιαστικά, ενώ ο ίδιος θα επενδύσει στην κυβερνησιμότητα και στην τόνωση του δικού του προφίλ, ως πρωθυπουργός– ικανός να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, όλο το κόμμα θα είναι εκείνο, που θα επιτίθεται στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο τις μετωπικής σύγκρουσης για τα θεσμικά ζητήματα και την οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι χθες η ΝΔ απέρριψε, πριν καν διατυπωθεί επίσημα στην διάσκεψη των προέδρων, την κυβερνητική πρόταση για σύσταση του ΕΣΡ. Λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής για σύγκληση της διάσκεψης, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επανέφερε το θέμα της αντι-συνταγματικότητας του νόμου Παππά και δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας των θέσεων της. 

“Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων- τονίστηκε στην ανακοίνωση – γνωρίζει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες απαξιωμένος πολιτικά, νομικά και ηθικά.

Η Νέα Δημοκρατία από θέση αρχών, είναι υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με πλήρεις τις αρμοδιότητές του, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Συνεπώς, η λειτουργία του Ε.Σ.Ρ. έχει, ως απαραίτητη προϋπόθεση την κατάργηση του νόμου Παππά, που οδήγησε στη μη εφαρμογή των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του”, κατέληγε η ανακοίνωση

Είναι σαφές ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει πίσω και περιμένει πλέον την απόφαση του ΣτΕ, αλλά και τις όποιες πρωτοβουλίες του υπουργού Επικρατείας. Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος έχει φτάσει η πληροφορία ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται νόμο, βάση του οποίου θα ρίξει μαύρο στα κανάλια, τα οποία δεν πήραν άδεια.

“Μια τέτοια κίνηση δεν πρόκειται να περάσει”, τόνιζε μιλώντας στο www.pagenews.gr στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, προαναγγέλλοντας μια ακόμη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Με βάση αυτό το κλίμα, ο πρόεδρος της ΝΔ δέχεται εισηγήσεις να καταθέσει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης , θέλοντας να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην ανάγκη πρόωρης διεξαγωγής των εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αρνητικός ως προς μία τέτοια επιλογή, αλλά οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ την επομένη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play