Αμήχανη η κυβέρνηση περνάει στα “ψιλά” το σάλο με τη δραχμή!

Αμήχανη η κυβέρνηση περνάει στα “ψιλά” το σάλο με τη δραχμή!
Σε αναμμένα κάρβουνα το Μαξίμου μετά τις διαρροές Ολάντ. Ο Παπαδόπουλος επιβεβαιώνει τα σχέδια του 2015 για τη δραχμή, ο Πετράκος αποκαλύπτει επίμαχο διάλογο με Τσίπρα.

Στο Μαξίμου προσπαθούν να περάσουν στα… “ψιλά” το σάλο, που έχει προκληθεί για τα επικίνδυνα παιχνίδια του Αλέξη Τσίπρα με τη δραχμή, ωστόσο τέως και νυν σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν τα χαρτιά τους και επιβεβαιώνουν τις χθεσινές διαρροές, ενώ ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος πρώτος είχε μιλήσει για την εντολή του πρωθυπουργού όσον αφορά στο σχεδιασμό ενός plan b, που θα έβγαζε τη χώρα μας από το ευρώ, δηλώνει άγνοια για τις συζητήσεις αλλαγής νομίσματος. 

Οι χθεσινές αποκαλύψεις έπιασαν στον… ύπνο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Η Αριστερά απόλυτα αφοσιωμένη στα… του οίκους της, εν μέσω συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει ανασχηματισμού, έχει χάσει τη μπάλα με τα “άπλυτα”, που βγαίνουν στη φόρα. Αυτή τη φορά το “άδειασμα” έγινε από το Γάλλο “σύμμαχο” της χώρας, του οποίου δε τα ποσοστά “καταποντίζονται” σχεδόν επτά μήνες πριν τις γαλλικές εκλογές. Βέβαια, την ίδια ημέρα-ημέρα αποκαλύψεων-μάθαμε και τις παρασκηνιακές συζητήσεις του Κλίντον με τον Αλέξη Τσίπρα από διαρροές των Wikileaks. Ουσιαστικά, ο πρόεδρος Ολάντ επιβεβαιώνει τον Βαρουφάκη και εκθέτει τον πρωθυπουργό.

Στο Μαξίμου το θερμόμετρο “χτυπά” κόκκινο. Διαπραγμάτευση, δικαιοσύνη, πολιτικές κόντρες, μάχες στο τηλεοπτικό τοπίο, προσφυγικό σε έξαρση, κοινωνικός αναβρασμός, λαϊκή οργή για τους πλειστηριασμούς συμπεριλαμβάνονται στο “μενού” της κυβέρνησης, η οποία παρακολουθεί άπραγη και αμήχανη τα δρώμενα, βάζοντας σε πρώτη γραμμή το κόμμα, ενώ η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε πιστωτικό γεγονός στο τέλος του τρέχοντος έτους, αν δεν τα βρουν Βερολίνο και ΔΝΤ, κοινώς Σόιμπλε και Λαγκάρντ.

Πάντως, στην παραδοχή ότι σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε ενδελεχώς το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη προχώρησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος.

«Δεν προέκυψε από το μηδέν αυτή η πληροφορία, τα ζητήματα που αφορούσαν τη σχέση μας με τους δανειστές και την παρουσία μας στην ΕΕ… Όταν μας πίεζαν πολύ σκληρά είχε αναπτυχθεί φιλολογία στο έσχατο της σύγκρουσης αν θα έπρεπε να αναζητήσουμε και άλλες λύσεις» αναγνώρισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Όλες αυτές οι σκέψεις, οι προτάσεις, τα ενδεχόμενα κουβεντιάζονταν στο επίπεδο του ηγετικού μας επιτελείου της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας της Κεντρικής μας Επιτροπής συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα σκληρά διλήμματα που ετίθεντο στην κυβέρνηση είναι γνωστά, όπως και το περιεχόμενο της επιστολής Γιούνκερ… Τελικά καταλήξαμε στην επιλογή παραμονής στην ευρωζώνη”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, ο οποίος έχει προσχωρήσει στη ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Θανάσης Πετράκος ανέφερε έναν αποκαλυπτικό διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό στο γραφείο του τον Απρίλιο του 2015, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της ΛΑΕ στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό στο γραφείο του και του ζήτησε να πουν στο λαό όλη την αλήθεια, μιας και οι δανειστές δεν τηρούσαν την ενδιάμεση συμφωνία του Φεβρουαρίου του 2015.

Όπως τόνισε ο κ. Πετράκος, ο κ. Τσίπρας τον ρώτησε «Τι θες, να πάμε στη δραχμή;» … συμπληρώνοντας: «Συμφωνώ μαζί σου ότι σε 1 χρόνο θα έχουμε με το εθνικό νόμισμα μεγάλη ανάπτυξη, αλλά δε θα αντέξουμε τους πρώτους 3 με 6 μήνες».

Ο ίδιος χαρακτήρισε, δε, τον Αλέξη Τσίπρα ένα φοβισμένο ηγέτη, ενώ στις αναφορές του περί θριάμβου στο δημοψήφισμα, ο κ. Πετράκος τον κατηγόρησε ότι περιπαίζει τη νοημοσύνη των πολιτών που με 62% αποφάσισαν να πουν όχι στα μνημόνια, κι αυτός, καταπατώντας τη λαϊκή βούληση, το μετέτρεψε στο 3ο μνημόνιο, που ξεπούλησε την περιουσία της χώρας. 

“Δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος”, αναφέρει ο Γιάννης Βαρουφάκης σε ανακοίνωση του, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για τους ισχυρισμούς του Γάλλου Προέδρου όσον αφορά συνομιλία του με τον πρόεδρο της Ρωσίας.

“Κατά την διάρκεια της υπουργίας μου δεν είχα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με Ρώσους αξιωματούχους και, συνεπώς, δεν γνωρίζω τι συζητήθηκε”, επισημαίνει ο ίδιος και προσθέτει:

“Όμως μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος, πόσο μάλιστα προσέγγιση τρίτων είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.”

Η ακόλουθη ανακοίνωση εστάλη σε διεθνή μέσα: “During my time in government I was not involved in any of PM Tsipras’ meetings with Russian officials and, thus, I was not privy to the topics discussed. But, as finance minister, I can confirm that not only was no one approached (in Greece or abroad) to discuss the minting of a new currency but that we never had such an intention either.”

Υπενθυμίζεται ότι ο τότε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ), Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε μια εκτεταμένη συνέντευξή του στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό ρωσικό δίκτυο «Ρωσία-24», κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία, είχε δηλώσει με νόημα: «Εάν συνεχίσουν οι πιστωτές τους εκβιασμούς υπάρχει μια ολόκληρη σειρά εναλλακτικών δρόμων που μπορούμε να ακολουθήσουμε». Και είναι γνωστά τα σχέδια για κατάληψη του νομισματοκοπείου κ.λ.π

Θα μπορούσε να ισχυρισθεί κάποιος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός διέρρεε σενάρια περί δραχμής μπλοφάροντας για να εκβιάσει τους δανειστές. Κάτι επικίνδυνο και εθνικά επιζήμιο και τα αποτελέσματα αυτής της μπλόφας, τα ζούμε τον τελευταίο χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play