Πλήρης κάλυψη από Παρασκευόπουλο: Η Θάνου ζήτησε παράταση, ο Τσίπρας δεν πήρε θέση

Πλήρης κάλυψη από Παρασκευόπουλο: Η Θάνου ζήτησε παράταση, ο Τσίπρας δεν πήρε θέση
Η κυβέρνηση ούτε καν εκφράστηκε και ξαφνικά είδαμε διάφορα δημοσιεύματα, επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Η Βασιλική Θάνου ζήτησε την παράταση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης για τους δικαστές, ο πρωθυπουργός δεν πήρε καμία θέση, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, προσφέροντας απόλυτη κάλυψη στην κυβέρνηση για το σάλο, που έχει προκύψει στη Δικαιοσύνη, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης μάλιστα να κατηγορούν ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα για παρέμβαση!

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση το πρωί της Πέμπτης, ο Νίκος Παρασκευόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν πήρε καμία απολύτως θέση, πάνω στο θέμα αυτό. Η κυβέρνηση ούτε καν εκφράστηκε και ξαφνικά είδαμε διάφορα δημοσιεύματα. Καλά καλά η κυβέρνηση δεν είχε προλάβει να σκεφτεί το αίτημα και υπήρχαν αναφορές σε προθέσεις». Ο ίδιος δε υποστήριξε πως δεν έχει γίνει κανένα βήμα ή προσπάθεια έστω και λίγο έξω από τις συνταγματικές ρυθμίσεις.

«Η δικαιοσύνη έχει προβλήματα, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά, που συζητούνται στον Τύπο με εκφράσεις, που θα χαρακτήριζα ακόμα και τρομολαγνικές», πρόσθεσε ο υπουργός.

Οσον αφορά, τέλος, την δήλωση του προέδρου του ΣτΕ ότι η δικαιοσύνη πρέπει να αφουγκράζεται την κοινωνία, ανέφερε ο κ.Παρασκευόπουλος

«Υπάρχουν δύο απόψεις : η 1η είναι ότι την πρωτοκαθεδρία την έχει ο νόμος και υπάρχει και η άποψη ότι η κοινωνία από μόνη της έχει τους δικούς της ρυθμούς, τη δική της ειρήνη και ο νόμος οφείλει να την αφουγκράζεται» ενώ προσέθεσε : «Η άποψη ότι προηγείται η κοινωνία γιατί ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον είναι άποψη αριστοτελική. Σέβομαι την αντίθετη άποψη, αλλά και και η αριστοτελική άποψη για τη δικαιοσύνη πρέπει να προσέχεται και δεν πρέπει να καταδικάζεται με αφορισμούς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play