ΝΔ: “Χτυπήματα” σε δύο μέτωπα για την κυβέρνηση

ΝΔ: “Χτυπήματα” σε δύο μέτωπα για την κυβέρνηση
Στο... κάδρο των ευθυνών βάζει κυβέρνηση και πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις "αναταράξεις" στη Δικαιοσύνη και για τις "εμπλοκές" στην Οικονομία. Η τρόικα έχει κουραστεί με την Αριστερά, λένε στελέχη της ΝΔ στο www.pagenews.gr. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για το πώς ερμηνεύουν στην Πειραιώς τις τελευταίες εξελίξεις σε ΣτΕ και Eurogroup.

Αντιπαράθεση σε δύο μέτωπα με την κυβέρνηση ξεκινά η ΝΔ, στελέχη της οποίας εκτιμούν ότι είναι ισάξιας σημασίας τα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στον χώρο της Δικαιοσύνης με τα αντίστοιχα στην οικονομία και τις μάλλον δυσάρεστες εξελίξεις, που προδιαγράφονται για το επόμενο διάστημα (δεύτερη αξιολόγηση, προβλήματα στην εκταμίευση της δόσης κ.λ.π. ).

Σε ό,τι αφορά το πρώτο, κορυφαίοι παράγοντες του κόμματος εξηγούν στο www.pagenews.gr ότι είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να παρέμβει στην Δικαιοσύνη, σε μία περίοδο, όπου εκκρεμούν αποφάσεις σε εξόχως σημαντικά ζητήματα και ως εκ τούτου το θέμα αποκτά τεράστιες διαστάσεις, καθώς σχετίζεται με λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην χώρα. Τα ίδια πρόσωπα σημειώνουν ακόμη ότι μόλις το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί τα εξής:-Η πρόσκληση στο Μέγαρο Μαξίμου των επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας και η υπόσχεση του πρωθυπουργού για αυξήσεις-Η τοποθέτηση της προέδρου του Αρείου Πάγου για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η επισήμανση της ίδιας ότι σε αυτό συμφωνεί και ο Αλέξης Τσίπρας. Επισημαίνεται ότι το Σύνταγμα προβλέπει ρητά ότι το όριο ηλικίας σσυνταξιοδότησης των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων είναι τα 67 έτη.-Με απόφαση της Γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στις 20-9- 2016, επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και στους συνταξιούχους δικαστικούς.

Για τη ΝΔ και τα τρία αυτά γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους, την ώρα που εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες . Χθες το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξέδωσε νέα ανακοίνωση – επίθεση στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών. Χαρακτήρισε αδιανόητη την αλλαγή και κάλεσε την κυβέρνηση να μην παίζει παιχνίδια. «Το όριο ηλικίας για την αποχώρηση των δικαστικών λειτουργών είναι συνταγματικά προσδιορισμένο. Οποιαδήποτε μεταβολή σε αυτό το όριο είναι αδιανόητη. Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια με τους θεσμούς, το Σύνταγμα, τη Δικαιοσύνη και εν τέλει την ίδια τη Δημοκρατία», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση .Την ίδια ώρα, στο πεδίο της οικονομίας, η ΝΔ ερμηνεύει την εμπλοκή, που υπήρξε με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, ως προειδοποίηση των δανειστών ενόψει της έναρξης της δεύτερης αξιολόγησης. Στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίζουν στο www.pagenews.gr ότι η τρόικα έχει κουραστεί από την αβελτηρία της κυβέρνησης και θέλησε με αυτό τον τρόπο να επισημάνει ότι δεν θα ανεχθεί άλλο την “διπλή γλωσσά” που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας, ανάλογα με το ακροατήριο που έχει!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play