Σταθάκης: ”Επιστημονική φαντασία” το Grexit

Σταθάκης: ”Επιστημονική φαντασία” το Grexit
''Αναμένουμε εξελίξεις για το χρέος μέσα στο Δεκέμβριο'' ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.

,”Δεν τίθεται θέμα Grexit. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας” ανέφερε την Τετάρτη ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο ρ/σ Real θέλοντας να ”αδειάσει” τις αναφορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες από το γερμανικό Τύπο. 

”Το 2017 είναι έτος που όλοι προσδοκούν επιστροφή στην ανάπτυξη”, σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχολιάζοντας ότι θα έχει παρά μόνο διαδικαστικές αξιολογήσεις “και γι ‘ αυτό το αποκαλώ σενάριο επιστημονικής φαντασίας”.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στη διάσταση απόψεων ΔΝΤ-Ευρωπαίων στο θέμα του χρέους λέγοντας: “το χάσμα παραμένει. Θα είναι μία περίοδος που θα ληφθούν αποφάσεις μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου. Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις πως θα διαμορφωθούν”.

Ο ίδιος, τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει θεσμικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις ( όπως η αδειοδότηση επιχειρήσεων), προσφέρει τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προχωρά σε συμφωνίες με την επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης. Σε ό,τι αφορά δε στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, ανέφερε πως αυτή εξαρτάται από : τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση (με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης) και τα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ευρώπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play