Η ώρα του προέδρου

Η ώρα του προέδρου
Αν δεν υπάρξει εθνική απόφαση ως προς το χρέος, τα μνημόνια, που θα υπογράφουμε συνεχώς, δεν θα έχουν τελειωμό, σχολιάζει ο giannis.tassiopoulos@localhost.www.pagenews.gr στο www.pagenews.gr.

Η ατμόσφαιρα, που διαμορφώνεται στις σχέσεις της χώρας με τους δανειστές, δείχνει ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Τα τελευταία επεισόδια, που ζούμε με τη διαμάχη ΔΝΤ και Ευρωπαίων, καθώς και το ζήτημα της αξιολόγησης, φανερώνουν ότι είναι εκτός πραγματικότητας οι προβλέψεις εκείνων, που μας λένε ότι η χώρα θα βγει σύντομα στις αγορές.

Η απλή λογική λέει ότι θα οδηγηθούμε σε πιο ασφυκτικό κλοιό. Το πιθανότερο σενάριο, αν δεν ληφθούν αποφάσεις τόσο από την πλευρά των δανειστών όσο και από την Αθήνα, είναι ότι θα αναγκαστούμε στο τέλος να ακολουθήσουμε επώδυνες λύσεις.

Οι επιλογές είναι δύο: ή να τα “σπάσουμε” με τους δανειστές ή να καθίσουμε στο τραπέζι και να υπογράψουμε νέο μνημόνιο. Όποιο δρόμο εκ των δύο και αν ακολουθήσουμε, η χώρα θα μετατραπεί σε έρημο Σαχάρα. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει κανείς εύκολα, αν δει τα στοιχεία της αγοράς, όπως τα στατιστικά για τα “κόκκινα” δάνεια, τα οποία σήμερα φτάνουν κοντά στο 45%, ενώ το 2008 ήταν μόλις στο 5%. Σε λόγο καιρό με τη φορολογία, που έρχεται, τα δάνεια μπορούν να φτάσουν εύκολα στο 60% και στο 70%.

Μιλάμε για κραχ εσωτερικό, το οποίο θα βουλιάξει τον τόπο! Για να αποφύγουμε το μοιραίο, πρέπει να υπάρξουν εθνικές αποφάσεις, που θα δεσμεύουν όλους τους πρωταγωνιστές του σκηνικού. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συνεννοηθεί με την κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να διαπραγματευτούμε αξιόπιστα, ως χώρα με τους δανειστές μας. Να τους πούμε καθαρά, τί αντέχουμε, ως χώρα και ως λαός, τί μπορούμε να κάνουμε. Αν δεν υπάρξει εθνική απόφαση, την οποία και θα στηρίξουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις για μία οριστική απόφαση ως προς το χρέος, τα μνημόνια, που θα υπογράφουμε συνεχώς, δεν θα έχουν τελειωμό! Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες εδώ και τώρα!!!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play