Κερέ: Εργαζόμαστε πάνω στη βιωσιμότητα του χρέους

Κερέ: Εργαζόμαστε πάνω στη βιωσιμότητα του χρέους
κεντρικός τραπεζίτης τόνισε πως όλες οι πλευρές στο ελληνικό πρόγραμμα καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους.

To Eurogroup εργάζεται πάνω σε μια λύση για να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας και να διατηρήσει την εμπλοκή του ΔΝΤ, δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ Μπενουά. Κερέ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ευρωπαικό κοινοβούλιο για την ενίσχυση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε πως «όλες οι πλευρές στο ελληνικό πρόγραμμα καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους. Μια συζήτηση διεξάγεται αυτή την περίοδο στο Eurogroup για λήψη των αναγκαίων βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων, που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του χρέους».

Τόνισε ότι θέλουμε μια λύση που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, θα επιτρέψει την πλήρη ανάμειξη του ΔΝΤ και θα αποκαταστήσει την πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Ιούλιο του 2018.

Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος του προγράμματος η Ελλάδα θα μπορέσει να δρέψει τους καρπούς από τη συμμετοχή στην οικονομική και νομισματική ένωση, θα καταστεί ισχυρότερη, ανέφερε ο κ. Κέρε.

Υπογράμμισε πως η μείωση των κόκκινων δανείων αποτελεί όρο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία.

Σύμφωνα με τον Κερέ, είναι κρίσιμο οι αρχές να συνεχίσουν να επιδεικνύουν σοβαρή δέσμευση στους στόχους που έχουν τεθεί από το πρόγραμμα, ώστε να αποκατασταθεί σε μια διαρκή βάση η πρόσβαση με τις αγορές.

Μόνο αν αυτό συμβεί όλες οι πλευρές μπορεί να είναι σίγουρες ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα αναστραφούν αλλά αντίθετα θα ισχυροποιηθούν όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και έτσι θα ενισχύθεί η προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο κ. Κερέ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play