(upd)Μητσοτάκης: Ο Παππάς έστησε το “ΣΥΡΙΖΑ Channel” με λεφτά της Attica

(upd)Μητσοτάκης: Ο Παππάς έστησε το “ΣΥΡΙΖΑ Channel” με λεφτά της Attica
Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο για κανάλια, Attica Bank και Δικαιοσύνη. Ούτε στη Χούντα δεν γίνονταν αυτά, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει μαζέψει όλα τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου. "Βολές" και στον Σπίρτζη για την υπόθεση Καλογρίτσα. Έκανε λόγο για λίστα Τσίπρα, η οποία εμπεριέχει τη διαφθορά της κυβέρνησης.

(upd)Δριμύ κατηγορώ κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θέτοντας ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης για τη διαπλοκή όλα τα σκανδαλώδη ζητήματα του τελευταίου χρονικού διαστήματος, τα οποία έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση της Αριστεράς και έχουν εξαγριώσει την κοινή γνώμη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο “καυτό” θέμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, στο τρελό “φαγοπότι” με τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής και στην υπόθεση Καλογρίτσα.

Αναλύοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία κακόγουστη παράσταση από την πλευρά του κ. Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, έχει βυθιστεί στον εκνευρισμό και στην αλαζονεία. 

“Δεν αξίζει να είστε πρωθυπουργός αυτής της χώρας”, είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη από εσάς. 

Προχωρώντας, ο επικεφαλή της ΝΔ προέβλεψε ότι όσο μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλώνουν οι αθλιότητές του, σε μία προσπάθεια να συγκρατήσει τις δυνάμεις του.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα εχει μαζέψει όλα τα αποκαϊδια του ΠΑΣΟΚ και του περασμένου πολιτικού σκηνικού, τα οποία, όπως ο ίδιος τόνισε, σύμφωνα με όσα λένε και οι σύντροφοι του κ. Τσίπρα, αποτελούν τον υπόνομο του κυβερνώντος κόμματος.

“Υιοθετήσατε όλα τα ορφανά του κ. Τσοχατζόπουλου, είστε ο θετός του πατέρας, τα έχετε δίπλα σας”, επεσήμανε ο επικεφαλής της ΝΔ.

Το κεφάλαιο Siemens

Για τη σκανδαλώδη υπόθεση της Siemens, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ρώτησε τον πρωθυπουργό, αν γνωρίζει ότι κινδυνεύει να πάψει η δίωξη κατά αλλοδαπών προσώπων για το ζήτημα αυτό, γιατί δεν έγινε η σχετική μετάφραση της δίωξης. 

Μένοντας στο μέτωπο της Siemens, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τη κυβέρνηση να καταργήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αφού δεν εφαρμόζεται και δεν εμπεριέχει κανένα συμφέρον για το Δημόσιο. 

Αριστερή διαπλοκή με τις άδειες

Σε σχέση με το επίμαχο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στήνει την Αριστερή διαπλοκή.  Κάνοντας αναφορά δε στον κ. Καλογρίτσα, ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε ότι ο κ. Σπίρτζης τον έβαλε μπροστά για να πάρει κανάλι.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Παππάς με το νόμο του επιχείρησε μέσα από ένα τρίγωνο διαπλοκής να φτιάξει το “ΣΥΡΙΖΑ channel” με χρήματα της Attica Bank, το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε, ως “ΣΥΡΙΖΑ bank”. 

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απηύθυνε στον πρωθυπουργό τρία ερωτήματα για τις τηλεοπτικές άδειες:

1)Αν αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, πόσα λεφτά χάνει το κράτος από το “λουκέτο” στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΒ, την οποία ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στα πρακτικά, το Δημόσιο θα εισπράξει 245 εκατ. ευρώ και θα χάσει 1,7 δισ. ευρώ από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

2)Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν επέλεξε τη λύση να εισπράξει λεφτά-ανάλογα με όσα κατέβαλαν οι καναλάρχες-και από τους τέσσερις υπερθεματιστές, χωρίς να αποκλείσει κανέναν. 

3)Αν αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, αν αξίζει να γίνει γνωστό, από πού προέρχονται τα χρήματα κάθε υπερθεματιστή. Για το λόγο αυτό, επειδή, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, αξίζει, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να καταθέσει τα πόθεν έσχες στη Βουλή.

Ο εργολάβος Καλογρίτσας

Είχατε επιλέξει το δικό σας καναλάρχη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εδώ αρχίζουν ερωτήματα:

-Γιατί το πρωτόκολλο της γραμματείας έμεινε ανοικτό μέχρι να καταθέσει την εγγυητική.-Τι έλεγχος του πόθεν έσχες έγινε. Γιατί δεν τον επικύρωσε η Grand Thorton;-Γιατί ο Νίκος Παππάς υπερασπίστηκε τον κ. Καλογρίτσα;-Ποια η σχέση της κατασκευαστικής του Καλογρίτσα με την Τράπεζα Αττικής ΑΤΤ +25,00%. Ποιος ενέκρινε τα δάνεια; Ηταν Χρ. Σπίρτζης το πραγματικό αφεντικό στην τράπεζα Αττικής;-Ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις του υπουργού Σπίρτζη; Πως έσπασαν έργα σε κομμάτια για να τα πάρει.-Είναι λογικό ο πρώτος επιλαχόν που πήρε τη θέση Καλογρίτσα να λέει ότι ήταν λαγός;

Θέλατε να χρηματοδοτήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ Channel με χρήμα της Τράπεζας Αττικής. Ο έλεγχος της αντιπολίτευσης ακύρωσε τα κυβερνητικά σχέδια, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

“Ούτε στη χούντα…”

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και όσα έγιναν στο ΣτΕ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτά δεν “γίνονταν ούτε στη Χούντα”. Στο σημείο αυτό, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της ΝΔ του είπε ότι θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα της Ευρώπης. “Δεν θα σας αφήσουμε να το κάνετε. Θα είμαστε απέναντί σας μέσα και έξω από τη Βουλή, για να σταματήσουμε τα σχέδια σας”, τόνισε ο προέδρος της ΝΔ.

Η “μαύρη λίστα” Τσίπρα

Σε σχέση με τη διαφθορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για λίστα Τσίπρα, στην οποία συμπεριέλαβε τις επιχορηγήσεις στις ΜΚΟ, την κάλυψη των κκ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη για τις υποθέσεις των πόθεν έσχες τους, αλλά και την κάλυψη στο πρόσωπο του κ. Κατρούγκαλο.

Ακόμη, τη διαγραφή προστίμων, τους αμέτρητους διορισμούς συγγενών και φίλων, μέχρι και τη συγκάλυψη της σεξουαλικής παρενόχλησης των εργαζομένων γυναικών από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας 

Εξηγήσεις τώρα για την “Αυγή”!

Ο επικεφαλής της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κομματικής εφημερίδας “Αυγή”, ζητώντας εξηγήσεις για την αύξηση της κρατικής διαφήμισης, που η ίδια παίρνει σήμερα, καθώς και και για την offshore εταιρεία, η οποία κατέχει μερίδιο μετοχών στην εφημερίδα.

Αν τολμάτε προκηρύξτε εκλογές!

«Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, δε θα αργήσει η μέρα που η εκτροπή που επιχειρείτε θα πέσει στο κενό» προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η χώρα δεν αντέχει στην οικονομική κρίση να προστεθεί και κρίση δημοκρατίας. Επειδή είπατε ότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά, δεχθείτε κι αυτό: Προκηρύξτε εκλογές! 

Οι προτάσεις για λιγότερη διαφθορά

Τώρα που έχουμε δει την αλήθεια και γνωρίζουμε ότι η λαθροεπιβατική συμπεριφορά δεν αφορά μόνο τον γείτονα μας αλλά όλους και χρειάζεται νέα αρχή του κράτους με την επιχειρηματικότητα (γιατί το μοντέλο του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού χρεοκόπησε) πρέπει να υπάρχει μια συνεκτική στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς με:

– Ενίσχυση του έργου της δικαιοσύνης.-Δημιουργία συστήματος εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου χωρίς επικαλύψεις στον ελεγκτικό μηχανισμό.-Διασύνδεση της δράσης δημόσιων οργανισμών με συγκεκριμένους στόχους.-Ριζική απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών για να περιοριστεί η φυσική επικοινωνία των πολιτών με κρατικούς λειτουργούς.– Συνεχή αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

-Διασφάλιση αμεροληψίας στη διαδικασία απόδοσης διοικητικών ευθυνών για υποθέσεις απάτης διαφθοράς.

-Υποβολή ηλεκτρονικά πόθεν έσχες και αυτές να είναι (με πρώτες αυτές των βουλευτών) να είναι διαθέσιμες στο κοινό.– Εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε συγκρούσεις συμφερόντων.-Να βελτιώσουμε το θεσμικό πλαίσιο χρηματοδότησης των κομμάτων-Να δημιουργήσουμε ευνοϊκό πλαίσιο για εταιρείες που δεν μετέχουν σε συστήματα απάτης και δίνουν στις αρχές στοιχεία-Να αναδείξουμε το αρνητικό αντίκτυπο της διαφθοράς-Να ενισχύσουμε την απαίτηση για διαφάνεια και να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά να έχει μηδενική ανοχή στην κουλτούρα της διαφθοράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play