SOS στέλνει ο Αβραμόπουλος για το προσφυγικό!

SOS στέλνει  ο Αβραμόπουλος για το προσφυγικό!
Το μήνυμα του Επιτρόπου προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για το προσφυγικό είναι η μεγαλύτερη προειδοποίηση των τελευταίων χρόνων, σχολιάζει ο giannis.tassiopoulos@localhost.www.pagenews.gr στο www.pagenews.gr.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι πολύ προσεχτικός στις δηλώσεις του. Μέσα από την πολύχρονη πορεία του, ως δήμαρχος των Αθηναίων και υπουργός, έχει δώσει την εντύπωση ενός ανθρώπου, που δεν μιλάει χωρίς λόγο, που μετράει τα λόγια του. Κάνει συνήθως ψύχραιμες τοποθετήσεις, χωρίς να προκαλεί πανικό για λόγους εντυπώσεων, όπως κάνουν άλλα πολιτικά πρόσωπα. Για το λόγο αυτό και ανησύχησα, ακούγοντάς τον να λέει καθαρά και χωρίς μισόλογα, ότι η Ευρώπη κινδυνεύει περισσότερο από το μεταναστευτικό παρά από την οικονομική κρίση! 

Πέρα από το χαρακτήρα του κ. Αβραμόπουλου, τώρα πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι ό,τι είπε, το είπε με την ιδιότητα του Ευρωπαίου επιτρόπου για τη μετανάστευση. 

Αναλύοντας τη δήλωσή του και με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ο ίδιος έστειλε ένα μήνυμα σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες για το προσφυγικό ζήτημα.nnΤους είπε ουσιαστικά ότι η Ευρώπη δεν έχει άλλο χρόνο να κλείνει τα μάτια στο μεγάλο αυτό πρόβλημα ή να παίρνει ημίμετρα για το θέμα αυτό. 

Γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα το ζήτημα της μετανάστευσης, ο Επίτροπος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προσπαθώντας να τους προειδοποιήσει για τις συνέπειες, που θα υπάρξουν για όλη την Ευρώπη, αν οι ηγέτες της συνεχίσουν την ίδια τακτική. 

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αν οι εταίροι έχουν καταλάβει τους κινδύνους, που υπάρχουν ή αν φοβούνται να πάρουν οριστικές αποφάσεις γύρω από το πρόβλημα αυτό, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος. 

Εκείνο, που είναι τίμιο, εκείνο που είναι σίγουρο, είναι ότι κάθε μέρα καθυστέρησης για λήψη αποφάσεων βάζει σε κίνδυνο το οικοδόμημα της γηραίας ηπείρου, το οποίο οραματίστηκαν όσοι εμπνεύστηκαν και αποφάσισαν τη δημιουργία της ευρωπαϊκής οικογένειας. 

Το σήμα κινδύνου του κ. Αβραμόπουλου ίσως είναι η πιο σημαντική προειδοποίηση, που υπήρξε τον τελευταίο καιρό για ένα πρόβλημα, που απειλεί να τινάξει στον αέρα την ασφάλεια της Ευρώπηςn

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play