Στόχος η επιστροφή στο 2014!

Στόχος η επιστροφή στο 2014!
Το πρόβλημα δεν είναι οι θυσίες. Είναι πως η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία. Το 2014 η πρόβλεψη της Κομισιόν για ανάπτυξη ήταν 2,9% και 3,7% το 2016. Αντ’ αυτού, η χώρα ξαναβυθίστηκε στην ύφεση. Δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί πιο ανάγλυφα η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης, γράφει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης για το www.pagenews.gr.

Τί ζητάει η κυβέρνηση από τους πολίτες με τον νέο προϋπολογισμό; Να κάνουν μεγάλες θυσίες ώστε να μπορέσει η χώρα να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να βγει δοκιμαστικά στις αγορές. Να καταφέρουμε, δηλαδή, να γυρίσουμε στο 2014!

Δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί πιο ανάγλυφα η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης! Δεν θα μπορούσε να καταστεί πιο σαφές το γεγονός πως επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη. Όχι απλά δεν μας πήγαν μπροστά, αλλά μας πήγαν πολλά βήματα προς τα πίσω, ακυρώνοντας αρκετή από την πρόοδο που είχε συντελεστεί με μεγάλο κόστος τα τελευταία χρόνια. Αυτή είναι η συνεισφορά της σημερινής κυβέρνησης.

Και αυτοί που καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό είναι, φυσικά, οι πολίτες! 2,5 δισ. νέους φόρους περιέχει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται φόροι στη βενζίνη, στο σταθερό τηλέφωνο, στα τσιγάρα κλπ. Δεν είναι οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι αυτοί που θα πληρώσουν αυτούς τους φόρους, όσο κι αν αυτό ισχυριζόταν λίγο-πολύ η κυβέρνηση, όταν τους ψήφιζε.

Φυσικά, δεν είναι αυτό το μόνο κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μην ξεχνάμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα νέα δάνεια, αλλά και τα capital controls, τα οποία συνεχίζουν να προκαλούν ασφυξία στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα, πλούτος και θέσεις εργασίας που προβλέπονταν πως θα δημιουργούνταν, αν η οικονομία συνέχιζε την πορεία του 2014, χάθηκαν. Υπενθυμίζεται πως το 2014 η πρόβλεψη της Κομισιόν ήταν για ανάπτυξη 2,9% το 2015 και 3,7% το 2016. Αντ’ αυτού, η χώρα ξαναβυθίστηκε στην ύφεση.

Ακόμα και τώρα όμως, θα μπορούσε, θεωρητικά, να υπάρξει χώρος για αισιοδοξία αν η χώρα μας δεν είχε χάσει κάτι πολύτιμο: Την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών. Τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση διατυμπανίζει πως δεν έχει εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα που εφαρμόζει και στελέχη της υποδέχονται μεταρρυθμίσεις με δάκρυα στα μάτια, πώς θα μπορούσε κάποιος τρίτος να εμπιστευτεί την κυβέρνηση;

Δεν είναι μόνο οι θυσίες που ζητά η κυβέρνηση, λοιπόν, το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πως όσο παραμένει στην εξουσία, οι θυσίες που θα κάνουμε θα είναι χωρίς ελπίδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play