Η “ορολογιακή βόμβα” των πλειστηριασμών!

Η “ορολογιακή βόμβα” των πλειστηριασμών!
Ο κόσμος για τους πλειστηριαμούς είναι αποφασισμένος να πάρει... τα όπλα. Για πρώτη φορά οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε μέσο τις περιουσίες τους, σχολιάζει ο giannis.tassiopoulos@localhost.www.pagenews.gr στο www.pagenews.gr.

Οι αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί, αλλά και οι γενικότερες συζητήσεις που γίνονται στην κοινωνία για το θέμα των πλειστηριασμών, δείχνουν ότι καθόμαστε πάνω σε μία… “ορολογιακή βόμβα”. Είναι κοντόφθαλμοι όσοι πιστεύουν ότι η βόμβα αυτή αφορά μόνο την κυβέρνηση. Αφορά το σύνολο του συστήματος, αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Αν εκραγεί η βόμβα αυτή, αν πάμε σε μία έκρηξη αντιδράσεων από όσους κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από δάνεια τραπεζών, υπερφορολόγηση, χρέη προς το Δημόσιο, αλλά και τους δήμους, τίποτα δεν θα μείνει όρθιο!

Ο κόσμος για το ζήτημα αυτό είναι αποφασισμένος να πάρει… τα όπλα. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Για πρώτη φορά οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε μέσο τις περιουσίες τους. Στο παρελθόν είχαμε πλειστηριασμούς και δεν ζήσαμε ούτε ανάλογα γεγονότα ούτε υπήρχε απειλή για κοινωνική έκρηξη. Τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Οι περιουσίες που χάνονται, δεν χάνονται από άστοχες προσωπικές επιλογές ή προσωπικές ατυχίες του δανειολήπτη ή του κάθε πολίτη. Η αίσθηση, που υπάρχει στην κοινωνία, είναι ότι ο κόσμος χάνει τα σπίτια του, πρώτον, άδικα και δεύτερον, λόγω ενός σχεδίου που έχει εκπονηθεί στο παρασκήνιο από “κοράκια” όλων των ειδών. 

Για να μην ζήσουμε πρωτόγνωρες εικόνες και καταστάσεις, η κυβέρνηση αλλά και όσοι έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα, πρέπει να βρουν μία αποδεκτή, αλλά και λειτουργική λύση. Μια λύση, που θα αποκαθιστά το αίσθημα του δικαίου σε ένα βαθμό, αλλά κυρίως που θα προστατεύει πραγαμτικά, χωρίς στερίσκους τους πολίτες. Τη σημερινή κατάσταση η συντρηπτική πλειοψηφία των πολιτών τη χρεώνει σε όσους είχαν και έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία του συστήματος, αλλά και της χώρας. Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς από όσους είχαν ή έχουν σήμερα θέσεις ευθύνης! 

Για να προστατευτούμε όλοι, η χώρα, η Δημοκρατία πρέπει να απενεργοποιηθεί εδώ και τώρα η “ορολογιακή βόμβα”, η οποία βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας. Αλλιώς, θα φτάσουμε σε αυτοδικίες, αλλιώς θα καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play