Και πάλι μπροστά στις δημοσκοπήσεις η Μέρκελ

Και πάλι μπροστά στις δημοσκοπήσεις η Μέρκελ
Το ποσοστό αυξήθηκε από τον Σεπτέμβριο, που ήταν μόνο το 45%, σε χαμηλό πενταετίας.

Ικανοποιημένο δηλώνει το 54% των Γερμανών με την χριστιανοδημοκράτη (CDU) Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα του Ινστιτούτου Dimap για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD και της εφημερίδας Die Welt.

Το ποσοστό αυξήθηκε από τον Σεπτέμβριο, που ήταν μόνο το 45%, σε χαμηλό πενταετίας.

Αντίθετα, με τον Χόρστ Ζέεχοφερ -τον πρόεδρο του αδελφού βαυαρικού χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU)- είναι ικανοποιημένο πλέον μόνο το 38%, δηλαδή 7% λιγότερο από τον περασμένο μήνα. Η πολιτική στο προσφυγικό ήταν και παραμένει καθοριστική τόσο στην προηγούμενη δημοσκόπηση όσο και στα ποσοστά των δύο συντηρητικών πολιτικών. H Aγγελα Μέρκελ φαίνεται όμως πως πείθει πλέον περισσότερο για την ορθότητα της πολιτικής της σε αντίθεση με τους πιο σκληρούς χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας.

Πιο δημοφιλείς πολιτικοί από την καγκελάριο αναδεικνύονται ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ με 75% και ακολουθείται από τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 63%, ενώ ο Χορστ Ζέεχοφερ βρίσκεται μόλις στην έβδομη θέση.

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση το 63% των Γερμανών πολιτών δεν πιστεύει ότι είναι ρεαλιστική μια ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό στο άμεσο μέλλον. Το 85% θεωρεί δε ότι για την ενσωμάτωση των προσφύγων καθοριστικής σημασίας είναι η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.

Ενδιαφέρον είναι ότι το 84% πιστεύει πως μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Γερμανία είναι οι βίαιες πράξεις κατά των προσφύγων από ακροδεξιά στοιχεία, ενώ το 15% θεωρεί αυτόν τον κίνδυνο ως τον μικρότερο, ενώ αντίστοιχα μεγαλύτερο κίνδυνο από ισλαμικές πράξεις βίας βλέπει το 68% και μικρότερο το 30%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play