Β. Κορέα: Νέος φόβος για πυρηνική δοκιμή

Β. Κορέα: Νέος φόβος για πυρηνική δοκιμή
Μεγάλες ομάδες παρατήρησης και έρευνας εκτιμούν πως πρόκειται για τη συλλογή στοιχείων από την πρόσφατη δοκιμή της Β. Κορέας στις 9 Σεπτεμβρίου.

Έχει παρατηρηθεί αυξημένη δραστηριότητα στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, η ομάδα παρατήρησης «The 38 North group» με την έδρα της στις ΗΠΑ, ανέλυσε στοιχεία που προκύπτουν από δορυφορικές φωτογραφίες και σε δήλωσή της επισήμανε πως ένα τέτοιο γεγονός σηματοδοτεί προετοιμαίες πυρηνικών δοκιμών.

Η σχολή διεθνών σχέσεων του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ( Johns Hopkins University’s School of Advanced International Studies) υποστηρίζει την ομάδα, ενώ τονίζει ότι υπάρχει δραστηριότητα σε τρία συγκροτήματα τούνελ στην πεδίο δοκιμών Punggye-ri, με τη συμμετοχή του προσωπικού, αλλά κι ενός μεγάλου οχήματος.

Η ομάδα παρατήρησης χαρακτηριστικά ανέφερε «Ένας πιθανός λόγος για τη δραστηριότητα αυτή, είναι η συλλογή των στοιχείων για την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε την 9η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, δε μπορούν να αποκλειστούν κι άλλα ενδεχόμενα, όπως η σφράγιση της πρόσβασης, αλλά και οι προετοιμασίες για μία νέα πυρηνική δοκιμή»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play