Αυστρία: Ζητάει εκλογές ο Κουρτς

Αυστρία: Ζητάει εκλογές ο Κουρτς
Οι εκλογές κανονικά πρόκειται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2018

Την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Αυστρία, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο σταθμό καλωδιακής τηλεόρασης της αυστριακής εφημερίδας “΄Εστεραιχ”, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς.

Οι εκλογές κανονικά πρόκειται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2018, αλλά υποβάλλεται το αίτημα, για να μην συμπέσουν με την Αυστριακή Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως ο δημοφιλέστερος σήμερα πολιτικός στην χώρα, τόσο λόγω του νεαρού της ηλικίας του, μόλις 30 χρόνων, όσο και της λαϊκιστικής πολιτικής που πρεσβεύει σε διάφορα ζητήματα και κυρίως στο προσφυγικό, αναμένεται να είναι ο επικεφαλής των υποψηφίων του Λαϊκού Κόμματος για το αξίωμα του καγκελάριου, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Ο νυν υπουργός Εξωτερικών θεωρείται από πολλούς ότι ανήκει σε εκείνη την πτέρυγα του Λαϊκού Κόμματος, η οποία θα προτιμούσε μία διάλυση του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού του με τους Σοσιαλδημοκράτες, προωθώντας ταυτόχρονα μία μελλοντική κυβερνητική συνεργασία με το Κόμμα των Ελευθέρων.

Το Κόμμα των Ελευθέρων προηγείται εδώ και ένα χρόνο σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως προς τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με ποσοστό 35%, ενώ το Λαϊκό Κόμμα, υπερβαίνοντας μόλις το 20%, ευελπιστεί πως, με επικεφαλής του τον Σεμπάστιαν Κουρτς, θα μπορούσε να αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη -κάτι για το οποίο αμφιβάλουν οι περισσότεροι αναλυτές- και ο ίδιος, ως καγκελάριος, να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνασπισμού με τους Ελεύθερους. 

Τέλος, σχετικά με την επόμενη Προεδρία της Αυστρίας στην ΕΕ, είναι γεγονός πως “πονοκέφαλο” για την Βιέννη προξενεί η επίσπευση, κατά ένα εξάμηνο, της άσκησης από την χώρα, της Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκεκριμένα το δεύτερο εξάμηνο του 2018, που συμπίπτει με τη διεξαγωγή των επόμενων αυστριακών βουλευτικών εκλογών το Φθινόπωρο του 2018.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play