Στην Πειραιώς προετοιμάζουν τον Κυριάκο για τη μάχη κορυφής….

Στην Πειραιώς προετοιμάζουν τον Κυριάκο για τη μάχη κορυφής….
Αναβρασμός επικρατεί στη ΝΔ ενόψει της συζήτησης για τη διαπλοκή τη Δευτέρα. Στο "στόχαστρο" του κ. Μητσοτάκη τα παρατράγουδα στη Δικαιοσύνη. Κανάλια, Καλογρίτσας και ΣτΕ ανεβάζουν απότομα το πολιτικό θερμόμετρο. Διαβάστε στο www.pagenews.gr το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για την προετοιμασία του επικεφαλής της ΝΔ για τη "μετωπική" με τον πρωθυπουργό.

Με αιχμή τα θέματα της Δικαιοσύνης, έτσι όπως αυτά ανακύπτουν καθημερινά πλέον, η ΝΔ προετοιμάζεται για μια νέα μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διατάξεως συζήτησης για τα θέματα της διαφάνειας, η οποία προσδιορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα. 

Όπως έγραφε τις προάλλες ξανά το www.pagenews.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θεωρεί ως την “αχίλλειο πτέρνα” της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Τσίπρα τα όσα συμβαίνουν γύρω από την περιβόητη υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, αναμένει τις αποφάσεις του ΣτΕ, προκεομένου μέσα από τη συζήτηση για τη διαφθορά να ακυρώσει την ρητορική περί δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς. Ήδη από την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή το απόγευμα της Τρίτης έδωσε το στίγμα των προθέσεων του, δηλώνοντας προβληματισμένος για την ματαίωση της διάσκεψης του Συμβουλίου στις 30 Σεπτεμβρίου.

Χθες, με αφορμή την παραίτηση των δυο αντιπροέδρων του ΣτΕ από την Ένωση Δικαστών , η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση , κάνοντας λόγο για “σοβαρές δυσλειτουργίες, περίεργες μεθοδεύσεις και απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη”. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Εδώ και καιρό η ΝΔ επανειλημμένα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Η παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες μας. Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για τη Νέα Δημοκρατία να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Της συζήτησης στη Βουλή θα προηγηθεί αύριο, Παρασκευή η παρουσία του Νίκου Παππά στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της για το διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.pagenews.gr, θεωρείται δεδομένο ότι η ΝΔ θα ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης και θα θέσει όλα τα ερωτήματα στον υπουργό Επικρατείας, μετά και από τις καταγγελίες που έκανε χθες ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού “Alpha”, Δημήτρης Κοντομηνάς για τον Καλογρίτσα και τις απαιτήσεις για έλεγχο των δελτίων ειδήσεων του καναλιού και των πολιτών του εκπομπών, σε περίπτωση που υπήρξε συμφωνία μαζί του.

Παράλληλα με την μάχη αυτή, ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει σήμερα τις περιοδείες του στην Επικράτεια. Το πρωί θα μεταβεί στην Αιτωλοακαρνανία, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων του νομού. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει τα θέματα της ανεργίας, αλλά και αυτό της έλλειψης επενδύσεων, τονίζοντας ότι η κυβερνητική απραξία “βυθίζει” ακόμη περισσότερο την χώρα στην ύφεση. Τέλος, θεωρείται δεδομένη η επαναφορά του αιτήματος για εκλογές, καθώς στη ΝΔ πιστεύουν ότι κάθε ημέρα που περνά με αυτή την κυβέρνηση στην εξουσία, είναι επιζήμια για την χώρα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play