Ισραήλ: Απελαύνουν τις επιβαίνουσες στο “πλοίο των γυναικών”

Ισραήλ: Απελαύνουν τις επιβαίνουσες στο “πλοίο των γυναικών”
Οι 13 γυναίκες από διάφορες χώρες ξεκίνησαν από την Ευρώπη σε μια προσπάθεια να σπάσουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζα.

Θα απελάσει η ισραηλινή κυβέρνηση τις επιβαίνουσες του “πλοίου των γυναικών”, το οποίο αναχαίτισε το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ και ακολούθως το συνόδευσε σε λιμάνι της χώρας.

Το πλοίο κατευθυνόταν προς τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας για να καταγγελθεί ο ισραηλινός αποκλεισμός του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι επιβαίνουσες στο Zaytouna-Oliva, μεταξύ αυτών και η βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Μέιριντ Μαγκουάιρ, κρατούνται από τις 03:00 στη φυλακή Ραμλέ στο κεντρικό Ισραήλ, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος των φυλακών. “Εκεί θα περιμένουν μέχρι να απελαθούν”, πρόσθεσε.

Δύο από τις γυναίκες, και οι δύο δημοσιογράφοι, “αναχώρησαν για το αεροδρόμιο”, ενώ οι υπόλοιπες θα κρατηθούν για 96 ώρες προτού απελαθούν, εκτός κι αν αποφασίσουν να φύγουν νωρίτερα μόνες τους, πρόσθεσε η Σαμπίν Χαντάντ εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πληθυσμού και Μετανάστευσης.

Οι 13 γυναίκες από διάφορες χώρες –Νότια Αφρική, Νέα Ζηλανδία, Μαλαισία και άλλες–, ηλικίας από 20 έως 70 ετών, ξεκίνησαν από την Ευρώπη σε μια προσπάθεια να σπάσουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, ο οποίος επιβλήθηκε το 2006 από το Ισραήλ.

“Είμαστε πολύ απογοητευμένες για τους κατοίκους της Γάζας που μας περίμεναν, αλλά θα συνεχίσουμε. Για όσο διάστημα υπάρχει αποκλεισμός, θα υπάρχουν πλοία”, δήλωσε η Κλοντ Λεοστίκ, εκπρόσωπος του εγχειρήματος αυτού. Η ίδια είχε συμμετάσχει σε ένα άλλο ανάλογο εγχείρημα το 2011.

“Ακόμη δεν έχουμε καμία επικοινωνία με τις επιβάτιδες του Zaytouna-Oliva”, πρόσθεσε σήμερα το πρωί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play