Ο Σπυρόπουλος στην “πυρά” και ο ΓΑΠ σε διακοπές

Ο Σπυρόπουλος στην “πυρά” και ο ΓΑΠ σε διακοπές
Ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν θα διακόψει τις διακοπές του, παρόλο που ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος έχει μπελάδες με τη Δικαιοσύνη.

Ακάθεκτος συνεχίζει τις διακοπές του στην Κρήτη, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, παρά το θέμα, που “έσκασε” μόλις χθες και αφορά την ποινική δίδωξη για τα “μαύρα” ταμεία του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της ηγεσίας του.

Όπως φαίνεται, ο πρώην αρχηγός του κόμματος δεν θα διακόψει τις διακοπές του, παρόλο που ο στενός του συνεργάτης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για την περίοδο της οικονομικής διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ, όπου ήταν υπεύθυνος.

Πληροφορίες λένε ότι οι αντίπαλοι του Γιώργου πανηγυρίζουν, ενώ το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού θεωρεί το όλο σκηνικό… στημένο.

Για το θέμα αυτό από δω και πέρα θα ακουστούν πάρα πολλά, καθώς θα χρησιμοποιηθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ως “όπλο” στην επίθεση, που ο ίδιος ετοιμάζεται να κάνει στα μεγάλα κόμματα σχετικά με τη διαχείριση, που έκαναν την περίοδο της παντοδυναμίας τους.

Σημειώνεται ότι η προκαταρκτική εξέταση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε με την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου, ο οποίος ήταν ο μόνος που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ που φαίνεται να δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012 και να διογκώθηκε αδικαιολόγητα επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου αφορούν σε:

α) απιστία, η οποία συνίσταται στην κακοδιαχείριση των 15 εκατ. ευρώ, ποσό που φέρεται να υπήρχε σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος την περίοδο 2007-2009.

β) απάτη, η οποία συνίσταται στη σύναψη δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής το 2010, με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση, για την οποία ο κ. Σπυρόπουλος είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε δοθεί αλλού. Στην πραγματικότητα, όμως, είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες για δάνεια που υπερκάλυπταν το ποσό της επιχορήγησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play