Μητσοτάκης: Δυναμώνει το πολιτικό προφίλ με “όπλο” τις δημοσκοπήσεις

Μητσοτάκης: Δυναμώνει το πολιτικό προφίλ με “όπλο” τις δημοσκοπήσεις
Οι δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν τον πρόεδρο της ΝΔ, ως το νικητή της ΔΕΘ, ενώ στην Πειραιώς βλέπουν την εικόνα του πρωθυπουργού να ξεθωριάζει. Το κόμμα αλλάζει ατζέντα. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για την επιμονή του Κυριάκου στα θέματα της Παιδείας και την αποστροφή του από την αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σημαντικά ευρήματα περιέχουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που έφτασαν στα χέρια του προέδρου της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.pagenews.gr, τόσο στα ποιοτικά όσο και στα ποσοτικά στοιχεία, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπερτερεί σημαντικά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Το ενδιαφέρον στοιχείο στις τελευταίες μετρήσεις, που έγιναν μετά την παρουσία των ηγετών των δύο μεγάλων κομμάτων στη ΔΕΘ, είναι ότι έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των πολιτών, που θεωρούν, ως λύση την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ποσοστό αυτό ξεπερνά για την ώρα το 50% των ερωτηθέντων και θεωρείται δεδομένο – όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές – ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αυξηθεί περαιτέρω. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκτά σταθερό προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα και στην ικανότητα διακυβέρνησης, αλλά και στο δείκτη αποτελεσματικότητας. Οι πολίτες αναγνωρίζουν στον αρχηγό της ΝΔ ότι μπορεί να υλοποιήσει τα όσα λέει, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό. 

Γενικότερα, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος της αντιπολίτευσης που μιλούν με δημοσκόπους, η εικόνα του κ. Τσίπρα δείχνει να ξεθωριάζει, μετά και τις τελευταίες εμφανίσεις του σε ΔΕΘ και Βουλή, καθώς εξέπεμψε για πρώτη φορά αμηχανία και εκνευρισμό, επιβεβαιώνοντας ότι πιέζεται από τα ίδια τα γεγονότα.

Με βάση αυτές τις αναλύσεις, στη ΝΔ έχουν επιλέξει πλέον μια διαφορετική τακτική: Ουσιαστικά θα δώσουν έμφαση στην παραγωγή θετικού- προγραμματικού πολιτικού λόγου, εξαιρώντας τον κ. Μητσοτάκη από τη στείρα αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και στην πρόσφατη συζήτηση, που εγινε στη Βουλή σε επίπεδο ηγετών. Ο πρόεδρος της “γαλάζιας” παράταξης θα επιμείνει στα ζητήματα της Παιδείας, δεν θα ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα στην αντιπαράθεση για τη διαπλοκή, τις τηλεοπτικές άδειες και την Τράπεζα Αττικής. 

Ανάλογες παρεμβάσεις για τα μείζονα – όπως ο ίδιος πιστεύει – θέματα θα κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ και το επόμενο διάστημα. Θα αναδείξει τα θέματα της οικονομίας, της ανεργίας, της έλλειψης επενδύσεων κ.α., με στόχο να ενισχύσει την εικόνα της κυβερνησιμότητας της ΝΔ, αλλά και το δικό του πολιτικό προφίλ. “Έτσι δείχνουμε ότι μας ενδιαφέρει το μέλλον και τα προβλήματα, που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες”, ανέφερε, μιλώντας στο www.pagenews.gr, στενός συνεργάτης του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Παράλληλα , ξεκινά σήμερα ο ευρύς κύκλος περιοδειών του κ. Μητσοτάκη στην περιφέρεια. Σήμερα πρόκειται να μεταβεί στο Λαύριο (μια πόλη, που εχει πληγεί σοβαρά απο την ανεργία) και την Πέμπτη έχει προγραματίσει περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play