Δημοσκόπηση δείχνει δεύτερο το AfD στο Βρανδεμβούργο

Δημοσκόπηση δείχνει δεύτερο το AfD στο Βρανδεμβούργο
Στην τρίτη θέση πέφτει το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ, για το συγκεκριμένο κρατίδιο.

Ακόμα μια δημοσκόπηση στη Γερμανία για τα τοπικά κρατίδια έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική που αναπτύσσει το ακροδεξιό ”Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD), καθώς νέα έρευνα το φέρνει στη δεύτερη θέση για τις εκλογές στο Βρανδεμβούργο.

Σύμφωνα με τη μέτρηση του Ινστιτούτου Forsa, η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Märkische Allgemeine Zeitung, το AfD καταλαμβάνει για πρώτη φορά τη δεύτερη θέση σε κρατίδιο, εκτοπίζοντας την κυβερνώσα Κεντροδεξιά.

Πρώτο κόμμα παραμένει το κεντροαριστερό, συγκυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD), στο οποίο η δημοσκόπηση δίνει 30%, ενώ στο – δεύτερο πλέον – κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 20%.

Το ποσοστό του τελευταίου είναι το υψηλότερο το οποίο έχει καταμετρηθεί έως τώρα στο Βρανδεμβούργο, το οποίο βρίσκεται γύρω από το Βερολίνο και έχει πρωτεύουσα το Πότσνταμ. Ας σημειωθεί ότι στις προηγούμενες εκλογές η AfD είχε λάβει μόνο 12%.

Στο κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke) η δημοσκόπηση δίνει 17%, ενώ στους κεντροαριστερούς οικολόγους Πράσινους (Die Gruenen) μόνο 6%. Το κεντρώο, φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα λαμβάνει 4%.

Τα ποσοστά πάντως δεν εκπλήσσουν τους παρατηρητές, διότι οι κάτοικοι του Βρανδεμβούργου είναι ικανοποιημένοι από το συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών – Αριστεράς, υπό τον πρωθυπουργό Ντίτμαρ Βόιντγκε (SPD). Πάντως, υπάρχει χρόνος για αλλαγές στις προτιμήσεις τους, δεδομένου ότι οι επόμενες εκλογές στο κρατίδιο θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play