Θα πληρώσει ο Καλογρίτσας;

Θα πληρώσει ο Καλογρίτσας;
"Κλειδί" η στάση του Καλογρίτσα ανήμερα της λήξης της προθεσμίας για την καταβολή των πρώτων δόσεων. Σε "αναμμένα κάρβουνα" η κυβέρνηση, οργανώνει την αντεπίθεση.

Σήμερα οφείλουν να καταβάλουν την πρώτη από τις τρεις δόσεις οι προσωρινοί υπερθεματιστές του διαγωνισμού για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας.

Την πρώτη δόση κατέβαλαν από την περασμένη Παρασκευή η πλευρά Αλαφούζου και η πλευρά Μαρινάκη. Ειδικότερα ο κ. Αλαφούζος κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ, τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια, που δημοπρατήθηκε.

Λίγο αργότερα ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού. Το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται στους άλλους δύο υπερθεματιστές, Κυριακού και Καλογρίτσα. Όπως είναι γνωστό για τη δεύτερη άδεια υπερθεματιστής έχει αναδειχθεί το σχήμα Κυριακού, που θα πρέπει μέχρι το απόγευμα να καταβάλει το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς του, δηλ. 25.300.000 ευρώ.

 Επίσης, το σχήμα συμφερόντων Β. Καλογρίτσα θα πρέπει επίσης μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια.

Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε από τις επόμενες δόσεις του τιμήματος, «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις , αν ένας από τους δύο-και ειδικότερα-ο κ. Καλογρίτσας δεν καταθέσει την πρώτη δόση, τότε η θέση της κυβέρνησης θα δυσκολέψει περαιτέρω στο “παιχνίδι” με τις τηλεοπτικές άδειες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play