Κυριάκος: Σε θέση… “μάχης” στη ΔΕΘ

Κυριάκος: Σε θέση… “μάχης” στη ΔΕΘ
Η "μάχη" της Θεσσαλονίκης αρχίζει το Σάββατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο επικεφαλής της ΝΔ παίζει τα ρέστα του σε μία πολύ κρίσιμη πολιτική περίοδο, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν, ως τον επόμενο πρωθυπουργό. Αναμένονται δεσμεύσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ και για αλλαγή του νόμου Παππά. Διαβάστε στο www.pagenews.gr τί γράφει ο giannis.sarantakos@localhost.www.pagenews.gr για τα "όπλα" του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το πρωί ι Κυριάκος Μητσοτάκης- έτοιμος να παρουσιάσει σε δυο βασικές εκδηλώσεις (στην ομιλία του αύριο το βράδυ στις παραγωγικές τάξεις και στην συνέντευξη Τύπου το πρωί της Κυριακής) το σχέδιο του για την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση. Σύμφωνα με πληροφορίες του “www.pagenews.gr”, το βασικό μήνυμα που θα εκπέμψει ο επικεφαλής της ΝΔ, είναι το “τέλος στην υπερφορολόγηση, που στραγγαλίζει την πραγματική οικονομία”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει προ πολλού εξαντληθεί και θα καταγγείλει το ΣΥΡΙΖΑ ότι η τακτική της υπερφορολόγησης είναι συνειδητή επιλογή, προκειμένου να συντηρηθεί το κομματικό κράτος.

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο ίδιος αναμένεται να ζητήσει και πάλι την παραίτηση του πρωθυπουργού, ενώ θα προβάλλει την εικόνα ότι η ΝΔ είναι η μοναδική αξιόπιστη πολιτική δύναμη στη χώρα – ικανή να δώσει λύσεις, τονίζοντας ότι κάθε περαιτέρω παραμονή της κυβέρνησης Τσίπρα στην εξουσία, μόνο ζημιά προκαλεί στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, είναι σαφές ότι για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , η πορεία προς την σταθεροποίηση και κατόπιν προς την ανάπτυξη “περνά” μέσα από την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και μέσα από τη μείωση των πολλαπλών φορολογικών επιβαρύνσεων.

Εκτός από την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, ο πρόεδρος της ΝΔ θα δεσμευθεί για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε ορατό χρόνο, αλλά και για την διεύρυνση της αξιοποίησης του “πλαστικού χρήματος”, κάτι στο οποίο επιμένει πολλά χρόνια, ως μοναδικό “όπλο” κατά της φοροδιαφυγής.

Στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει στις ερωτήσεις για το δικό του σχέδιο, αλλά παράλληλα θα ανεβάσει και τους αντιπολιτευτικούς του τόνους απέναντι στην κυβέρνηση.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα εστιάσει στις εξελίξεις γύρω από τον πολυσυζητημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες , για τις εξελίξεις στην Δικαιοσύνη, αλλά και στα γεγονότα που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο. 

Θα ανακοινώσει ότι από τα πρώτα μέτρα, που θα λάβει, ως πρωθυπουργός είναι η ακύρωση του διαγωνισμού του Νίκου Παππά, η ακύρωση του νόμου για την απλή αναλογική (μετά από συνεννόηση με τα άλλα κόμματα) , αλλά και η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2015. 

Τέλος, ο ίδιος θα επιμείνει στην ανάγκη διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, θα κάνει λόγο για καθεστωτικές αντιλήψεις, θα αναφερθεί στην ανάγκη θεσμικών αλλαγών και παράλληλα θα μιλήσει για τις διαφορές, που τον χωρίζουν από τον κ. Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play