Κυριάκος: Προσωπικό και πολιτικό στοίχημα η “παρθενική” ομιλία στη ΔΕΘ

Κυριάκος: Προσωπικό και πολιτικό στοίχημα η “παρθενική” ομιλία στη ΔΕΘ
Μετρημένες στα "δάχτυλα της μιας παλάμης" οι εξαγγελίες του Κυριάκου από τη συμπρωτεύουσα. "Όπλα" του οι φορολογικές μειώσεις, μότο του η "συμφωνία αλήθειας" με τους πολίτες. Διαβάστε στο www.pagenews.gr όσα αποκαλύπτει ο Γιάννης Σαραντάκος για την "παρθενική" εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ως πρόεδρος της ΝΔ.

Ένα προσωπικό και πολιτικό στοίχημα δίνει απόψε, με την ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις στο πλαίσιο των εμφανίσεων του στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ. Στην πρώτη του – ως ηγέτης της συντηρητικής παράταξης – εμφάνιση σε μια εκδήλωση με ιδιαίτερη σημειολογία , ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να πείσει με τις προτάσεις και το σχέδιο του για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ότι “δεν είναι όλοι το ίδιο”. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του “www.pagenews.gr”, οι εξαγγελίες του θα είναι μετρημένες στα “δάχτυλα του ενός χεριού” και θα αφορούν όλες σχεδόν στην ανάγκη φοροελαφρύνσεων. Σταθερή πεποίθηση του είναι πως η φοροδοτική ικανότητα των ελληνων έχει προ πολλού εξαντληθεί και θα τονίσει ότι “δεν έχει κανένα νόημα να μπαίνουν συνεχώς νέοι φόροι, που δεν αποδίδουν και το μόνο που κάνουν, είναι να πλήττουν την πραγματική οικονομία”.

Έκτός από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια , ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει και στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών. Θα παρουσιάσει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα εχει την υψηλότερη φορολογία στις επιχειρήσεις στα Βαλκάνια αλλά και συνολικά στην Ευρωζώνη. Ο ο επικεφαλής της ΝΔ θα δώσει βάρος στην επέκταση της αξιοποίησης του “πλαστικού χρήματος”, τονίζοντας ότι αποτελεί σοβαρό “όπλο” κατά της φοροδιαφυγής και θα επαναφέρει το θέμα (που είχε πετύχει και η κυβέρνηση Σαμαρά ) για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. “Το είχαμε πετύχει μπορούμε να το πετύχουμε ξανά”, αναμένεται να τονίσει.

Ο πρόεδρος της “γαλάζιας” παράταξης θα απευθύνει προσκλητήριο προς όλους τους υγιείς επιχειρηματίες, που δρουν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, να επενδύσουν στην χώρα και θα δεσμευτεί ότι ως πρωθυπουργός θα διαμορφώσει άμεσα ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους και να μην φοβούνται αιφνιδιασμούς.

Το βασικό μήνυμα, που θα εκπέμψει με την αποψινή του ομιλία, θα είναι το “συμφωνία αλήθειας” με τους πολίτες. Ουσιαστικά αυτός είναι και τίτλος του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ , τους βασικούς άξονες του οποίου θα παρουσιάσει απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς.

Αύριο, στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει , ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά και στα κορυφαία πολιτικά ζητήματα. Θα ζητήσει και πάλι την άμεση διεξαγωγή εκλογών, θα κάνει λόγο για “καθεστωτική νοοτροπία” της κυβέρνησης και θα μιλήσει ευθέως για παρεμβάσεις στις Δικαιοσύνη, και στα ΜΜΕ. 

Ακόμη, θα κατηγορήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι επιχειρεί να ελέγξει το μιντιακο περιβάλλον και θα δεσμευθεί ότι ο ίδιος, ως πρωθυπουργός θα καταργήσει το νόμο Παππά και θα προκηρύξει περισσότερες τηλεοπτικές άδειες. 

Ειδική αναφορά θα κάνει στον έλεγχο των “πόθεν έσχες” των υπερθεματιστών , ενώ δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στον έλεγχο που έγινε στο σπίτι του διοικητή της ΤτΕ από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play