Κουτσούμπας: Παραμύθι εξαπάτησης στο θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες

Κουτσούμπας: Παραμύθι εξαπάτησης στο θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ εξήγησε γιατί πιστεύει πως η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες στο θέμα των αδειών

 «Παραμύθι εξαπάτησης, όπως και σε όλα τα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας» χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Σε συνέντευξή στον ρ/σ ΣΚΑΙ, ο ΓΓ του ΚΚΕ επεσήμανε ότι «ούτε τάξη πρόκειται να μπει, ούτε χτύπημα της διαπλοκής, ούτε όλα αυτά τα παραμύθια που αναμασά συνέχεια ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του».

Εξηγώντας την άποψή του είπε ότι «κατ’ αρχήν, η κυβέρνηση έχει υπογράψει ότι όποιο έσοδο μπαίνει στο ταμείο, περνά πρώτα απ’ τον έλεγχο του κουαρτέτου, πάει για το χρέος. Δηλαδή, δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε ένα ευρώ απ’ αυτά τα περίφημα 246 εκατ. να δοθεί, ούτε για να μην περικοπούν οι συντάξεις, για να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ, ούτε για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ κλπ»

«Άλλωστε η κυβέρνηση τα παίρνει απ’ το λαό για να τα δώσει ξανά σε επιδοτήσεις σε ομίλους. Αυτούς θα επιδοτήσει τώρα και θα τους δώσει και φοροαπαλλαγές, αυτά κάνει και αυτά ήδη έχει εξαγγείλει. Μόνο απ’ αυτά θα εξανεμιστεί το όποιο κέρδος, υποτίθεται θα έχει» πρόσθεσε. Ανέφερε ότι «ο ίδιος ο νόμος της κυβέρνησης -απ’ την αρχή εμείς το είχαμε καταγγείλει στη Βουλή- ανοίγει το δρόμο και για απολύσεις και για επιδείνωση εργασιακών συνθηκών για όσους δε θα χάσουν τη δουλειά τους. Ήδη, μέχρι σήμερα έχουν χαθεί αρκετές θέσεις, ειδικά σ’ αυτόν τον κλάδο των ΜΜΕ, αλλά και σε άλλους κλάδους».

«Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αξιοποιηθεί ο διαγωνισμός και για να διαγραφούν οφειλές σε εργαζόμενους και δεδουλευμένα και μια σειρά άλλα τέτοια ζητήματα. Συνολικά πρόκειται για ένα τοπίο πολύ θολό, που θα οδηγήσει και οδηγεί ήδη σε νέα προβλήματα, αντί να ανοίγει το δρόμο για μια πιο αντικειμενική ενημέρωση, για μεγαλύτερη διαφάνεια υποτίθεται, για να μπει μια υποτιθέμενη τάξη σ’ αυτή την ιστορία» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις του σχετικά με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, είπε ότι «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, έτσι κι αλλιώς».

«Μπορεί γενικότερα ο λαός ή η πλειοψηφία του, ακόμη να μη συμφωνεί, αλλά μόνο όταν τα Μέσα Ενημέρωσης αποτελέσουν πραγματική κοινωνική ιδιοκτησία, στο πλαίσιο φυσικά γενικότερων αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος, τότε μόνο μπορεί να προάγουν και την αντικειμενική ενημέρωση, την ψυχαγωγία, να είναι ανοιχτοί σε φορείς του κινήματος, σε συλλογικότητες, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στους φορείς τους. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση εντάσσουμε την πρότασή μας. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να παίξει το ρόλο της, είναι απαράδεκτο να γίνονται παρεμβάσεις, αν και εδώ που τα λέμε, πίσω από τις κάμερες και πίσω από πρωθυπουργικά γραφεία, πάντα γίνονται και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play