Δραγασάκης: Σε “κλειστή” σύσκεψη η αλλαγή πορείας για το χρέος

Δραγασάκης: Σε “κλειστή” σύσκεψη η αλλαγή πορείας για το χρέος
Το www.pagenews.gr πληροφορείται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κινήθηκε σε αντίθετη "γραμμή" από τον πρωθυπουργό για το ζήτημα του χρέους, έπειτα από σχετική απόφαση, που ελήφθη σε κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη πριν την ομιλία του στη Βουλή.

Σε κορυφαίο ζήτημα για την ενδοκυβερνητική και εσωκομματική συνοχή αναδεικνύεται η διαφορετική “γραμμή” του Γιάννη Δραγασάκη για το χρέος από την αντίστοιχη του πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε στο Βελλίδειο ότι η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην εξεύρεση της λύσης.

Τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για το επίμαχο αυτό ζήτημα από το βήμα της Βουλής, μεταξύ άλλων και η παραδοχή του ιδίου ότι η απομείωση του χρέους δεν μπορεί να είναι σημαντική, κρύβουν μεγάλο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.pagenews.gr, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους θα μεταφερθεί για μετά το 2018, έπειτα από μία «κλειστή» σύσκεψη στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, στην οποία εκτιμήθηκε ότι ο ίδιος έπρεπε να διαχωρίσει τη θέση του με έμμεσο τρόπο σε σχέση με όσα λέει ο κ. Τσίπρας και κάποιοι υπουργοί του τον τελευταίο καιρό.

Οι απόψεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ήδη έχουν προκαλέσει «αναταράξεις» μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα στο σκληρό «πυρήνα» των ανθρώπων του πρωθυπουργού. 

ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση θυμίζουν πια “Βαβέλ”. Οι συγκρούσεις για τα “καυτά” ζητήματα του χρέους και των τηλεοπτικών αδειών φανερώνουν ότι η εσωκομματική και ενδοκυβερνητική συνοχή έχει “ραγίσει”, γεγονός που θα εκμεταλλευτεί προς όφελος της η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play