Πρόεδρος συνοριοφυλάκων Έβρου στο pagenews.gr: Έχει προκληθεί μεγάλη ταραχή με τα σύμφωνα συμβίωσης

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων Έβρου στο pagenews.gr: Έχει προκληθεί μεγάλη ταραχή με τα σύμφωνα συμβίωσης

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Δηλώσεις του Προέδρου Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά

Ενδείξεις ότι συνήψαν εικονικά σύμφωνα συμβίωσης προκειμένου να τοποθετηθούν σε υπηρεσίες της Αλεξανδρούπολης και όχι της Ορεστιάδας, προέκυψαν για τους 250 νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες της ΕΛ.ΑΣ. Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγεται διοικητική έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα.

Το pagenews.gr και η δημοσιογράφος Σοφία Χύτου επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά ο οποίος δήλωσε τα εξής: “Δυστυχώς έχει προκληθεί μεγάλη ταραχή στις “τάξεις” μας με τα σύμφωνα συμβίωσης των νέων Συναδέλφων μας. Το είχαμε επισημάνει στην Φυσική Ηγεσία τον προβληματισμό μας για αν ισχύσουν. Δεν πήραμε ποτέ απάντηση. Επίσης το είχαμε επισημάνει και στους τοπικούς βουλευτές του Νομού μας. Πλέον έχει δοθεί εντολή από τον Υπουργό μας για Δοικητικη έρευνα για εάν υπάρχουν εικονικά σύμφωνα συμβίωσης..

Ο θεσμός του Συνοριακού φύλακα στον Έβρο είναι πετυχημένος και θα συνεχίσει να είναι. Την ηθική, το δίκαιο και την νομιμότητα την υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε”.

ΕΛ.ΑΣ.: Έρευνα για εικονικά σύμφωνα συμβίωσης από συνοριοφύλακες

Σε σχετική ανακοίνωση του αρχηγείου, επισημαίνονται τα εξής: «Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διεξάγεται διοικητική έρευνα σχετικά με καταγγελλόμενα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους Συνοριοφύλακες».

Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας λένε ότι τα σύμφωνα συμβίωσης στην πλειονότητά τους είναι εικονικά και γι’ αυτόν το λόγο παρενέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ζήτησε να διερευνηθούν σχετικές καταγγελίες.

Μάλιστα, το σύμφωνο συμβίωσης έδινε στους συνοριοφύλακες από 5 έως 7 μόρια, αυξάνοντας, σε συνδυασμό με τους βαθμούς των εξετάσεων, την πιθανότητα τοποθέτησής τους στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η δεύτερη επιλογή είναι η Ορεστιάδα, για την οποία δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον προκειμένου να υπηρετήσουν εκεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play