Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου υπέβαλε πριν από λίγο μήνυση στον πατέρα της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου υπέβαλε πριν από λίγο μήνυση στον πατέρα της Τζωρτζίνας

Πηγή: iPliroforia.gr

Ο συνήγορος της 34χρονης μητέρας από την Πάτρα, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε μήνυση -πριν από λίγο- στον εν διαστάσει σύζυγό της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της 34χρονης, Μάνου Δασκαλάκη.

Ο ποινικολόγος χαρακτήρισε τον Δασκαλάκη ως αναξιόπιστο μάρτυρα, σημειώνοντας ότι κατέθετε διαφορετικά πράγματα ανάλογα την περίοδο και τις συνθήκες που εξεταζόταν. «Καταθέτω δικόγραφο που έχει χαρακτήρα μηνύσεως. Όπως προέκυψε από τη διαδικασία η κατάθεση του Δασκαλάκη ήταν ψευδής. Υιοθέτησε το βούλευμα και η δήλωση του αυτή είναι ψευδής. Στο 16-9 υπόμνημα του χαρακτηρίζει έωλο επιστημονικά το συμπέρασμα της ψυχολόγου κ. Σαββόγλου. Άρα είναι ψευδής η δήλωση του ότι υιοθετεί το βούλευμα στο σύνολό του, που στηρίζεται στην έκθεση της κ. Σαββόγλου και αποδίδει κίνητρο στην κατηγορούμενη» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη για το κίνητρο της Ρ. Πισπιρίγκου σημειώνοντας πως «για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου απέδωσε κίνητρο στην κατηγορούμενη για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Υπάρχει μια σειρά τοποθετήσεων του που δεν έχει καμία σχέση με όσα είπε στο δικαστήριο, ούτε στις ανακρίτριες, ούτε και στην αίτηση διαζυγίου του. Ο μάρτυρας εικάζει ότι το κίνητρο της απόπειρας ήταν η εκδίκηση επειδή της είχε ζητήσει διαζύγιο. Για την ανθρωποκτονία εικάζει ξανά ότι υπάρχει διπλό κίνητρο, είτε το διαζύγιο που της ζήτησε, είτε η τετραπληγία του παιδιού. Ήταν ψευδής ο ισχυρισμός του ότι γύρισε για χάρη της Τζωρτζίνας στο σπίτι. Μας είπε ότι την υποκρισία του δεν είχε αντιληφθεί η κατηγορούμενη, αλλά αυτό τον φέρνει αντιμέτωπο με το κίνητρο που αποδίδει στην κατηγορούμενη, εφόσον δεν είχε λόγο να πιστεύει πως θα την εγκαταλείψει».

Την ίδια ώρα, ο κ. Κούγιας σχολίασε πως δεν μπορεί να σταθεί το κίνητρο ότι ήθελε να «ξεφορτωθεί» το παιδί λόγω της τετραπληγίας του δεν μπορεί να σταθεί, αφού ήταν όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλάκης άψογη μάνα και συνεχώς πάνω από τα παιδιά της.

Σήμερα το δικαστηριο αναμένεται να κρίνει και την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης για την υπόθεση της Τζωρτζίνας που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Ωστόσο η 34χρονη έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη και για την υπόθεση των θανάτων των δυο άλλων παιδιών της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play