Έκθεση που σατιρίζει τον Κορεάτη Πρόεδρο αφαιρέθηκε από το κτίριο

Έκθεση που σατιρίζει τον Κορεάτη Πρόεδρο αφαιρέθηκε από το κτίριο

Πηγή: South China Morning Post

Το πρωτόκολλο ορίζει ότι δεν επιτρέπονται εκθέσεις «που θεωρούνται ότι παραβιάζουν τα ατομικά δικαιώματα, τα δημόσια ήθη και την κοινωνική ηθική»

Η έκθεση «Goodbye in Seoul», ήταν αρχικά προγραμματισμένη να είναι δημόσια για μια εβδομάδα. Περιλάμβανε 80 έργα τέχνης, ανάμεσά τους δύο σατιρικές απεικονίσεις του πολιτικού. Σε έναν πίνακα, ο αρχηγός του κράτους παρουσιάζεται γυμνός και κρατώντας ένα σπαθί να αιωρείται πάνω από μια πόλη, με τρόπο παρόμοιο με τον Κολοσσό του Γκόγια. Στο δεύτερο έργο, ο Yoon παρουσιάζεται ως μια εκδοχή του κύριου χαρακτήρα στην ταινία του 2022 Decision to Leave. Ο τίτλος του έργου, Decision to Embezzle, αναφέρεται στον πρώην πρόεδρο της πολιτείας, Lee Myung-bak, ο οποίος καταδικάστηκε για οικονομική απάτη.

Η έκθεση διοργανώθηκε από κοινού από το παράρτημα της Σεούλ της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού της Κορέας και την Οργανωτική Επιτροπή της Έκθεσης Goodbye. Οι ομάδες συνδύασαν τη συμβολή νομοθετών και πολιτικών που έχουν άρρικτη σχέση με το Δημοκρατικό Κόμμα της Κορέας.

Η Γραμματεία της Εθνοσυνέλευσης εξέδωσε πολλαπλές ανακοινώσεις προς τους διοργανωτές της έκθεσης ζητώντας άδεια για να αφαιρέσουν τα έργα τέχνης, σύμφωνα μεπηγή της ArtAsiaPacific. Το πρωτόκολλο ορίζει ότι δεν επιτρέπονται εκθέσεις «που θεωρούνται ότι παραβιάζουν τα ατομικά δικαιώματα, τα δημόσια ήθη και την κοινωνική ηθική» και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο που συκοφαντεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play