Art in Europe: Οι φαντασμαγορικές εκθέσεις στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις αυτήν την εποχή

Art in Europe: Οι φαντασμαγορικές εκθέσεις στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις αυτήν την εποχή

Πηγή: Mirjam Blanka Inauen

Κάποιες από αυτές ξεκίνησαν ήδη να προσελκύουν το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού ενώ αρκετές πλησιάζουν τις επόμενες ημέρες

Διανύουμε μια εποχή έντονων κοινωνικών αλλαγών και αντιπαραθέσεων. Η τέχνη, όμως πάντα φροντίζει να ενώσει τα πνεύματα και να ξυπνά τις αισθήσεις, ταξιδεύοντάς μας σε κόσμους που καταφέρνουν να μας εξελίσσουν. Τα βαθιά μηνύματα διαχρονικών, αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών, συνεχίζουν με σεβασμό να αποτυπώνουν την αλήθεια τους, μεταδίδοντάς προσωπικές αξίες και συναισθήματα. Αυτή την εποχή, οι ευρωπαϊκές μητροπόλεις φιλοξενούν σημαντικές πρωτότυπες εκθέσεις, οι οποίες από την αρχή της παρουσίασής τους έχουν προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πέρα, όμως, από αυτό, πλησιάζουν σε λίγες ημέρες καινούργιες καλλιτεχνικές, οι οποίες αναμένεται να αφήσουν το προσωπικό τους στίγμα.

Ας τις γνωρίσουμε… «Barry Flanagan: Imaginary Solutions», Galerie Max Hetzler, Βερολίνο

Η Galerie Max Hetzler του Βερολίνου, παρουσιάζει την έκθεση “Imaginary Solutions”, στην οποία παρουσιάζονται γλυπτά, κινηματογραφικά στιγμιότυπα και έργα σε χαρτί του Ιρλανδο-Ουαλού γλύπτη, Barry Flanagan (1941-2009), μελετώντας πέντε δεκαετίες του έργου του. Χαρακτηριστικό στοιχείο της καλλιτεχνικής του ταυτότητας ήταν η πρακτική του, η οποία περιελάμβανε όχι μόνο στερεά υλικά, αλλά και ασύλληπτες μορφές, όπως το φως της ημέρας και του φεγγαριού, όπως και άλλες πηγές, καθώς και τον ήχο και την απουσία του, τον οποίο ο Flanagan θεωρούσε τόσο αναπόσπαστο στοιχείο του χαρακτήρα της γλυπτικής όσο το βάρος και τον όγκο. Info: Galerie Max Hetzler, Potsdamer Straße 77–87, Βερολίνο. Διάρκεια έκθεσης: Από 3 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου 2023.

«Ebrah K’dabri: Jon Rafman», Sprüth Magers Gallery, Λονδίνο

Το πρώτο solo project του Καναδού artist, Jon Rafman, ξεκινά με την πρόσφατη έκθεση “Ebrah K’dabri” στη Λονδρέζικη Sprüth Magers Gallery. Η εβραϊκή φράση, η οποία πρωταγωνιστεί στο επίσημο όνομά της, μεταφράζεται στην καθομιλουμένη ως “δημιουργώ όπως η λέξη”. Εκτός του ότι αυτή η έκφραση έχει απεριόριστες θρησκευτικές, ιστορικές και πολιτιστικές συνδηλώσεις, περιγράφει επίσης τον αλγόριθμο μετατροπής κειμένου σε εικόνα που χρησιμοποίησε ο καλλιτέχνης για να παράξει τα τελευταία του έργα. Τα τελευταία χρόνια της καλλιτεχνικής του διαδρομής, ο Rafman έχει επικεντρωθεί στη διερεύνηση του αντικτύπου που παρουσιάζει η τεχνολογία στη σύγχρονη συνείδηση. Ο ίδιος προβάλλει με ωμότητα τη διττή φύση του διαδικτύου, το οποίο έχει τη δύναμη να οδηγήσει την ανθρώπινη ψυχή από την αίσθηση της κοινότητας και της ομάδας στην πλήρη αποξένωση.

Info: Sprüth Magers Gallery, 7a Grafton Street, Λονδίνο. Διάρκεια έκθεσης: Από 3 Φεβρουαρίου έως 25 Μαρτίου 2023.

«Enchan-Temps: Inhabiting the Earth – Intimate Archaeology: Dani Karavan – Jean-Paul Philippe» Galerie Jeanne Bucher Jaeger, Παρίσι

Τα κομψοτεχνήματα του Ισραηλινού γλύπτη, Dani Karavan, συναντούν τα δημιουργήματα του σκαλιστή πέτρας, Jean-Paul Philippe, και αποδεικνύουν την ενδιαφέρουσα καινοτομία της μεταξύ τους ένωσης που παρουσιάζεται στην Πόλη του Φωτός. Η λέξη “Earth” εκφράζει μια διπλή έννοια που αφορά τόσο στην υλικότητα όσο και στην οικειότητα. Όσο για τη λέξη «πέτρωμα» δηλώνει ένα τοπίο μνήμης, την κατάσταση ακινησίας, αλλά και μια ιδιαίτερη ησυχία που έχει το χάρισμα να μας διδάξει την απόλαυση της στιγμής. Info: Galerie Jeanne Bucher Jaeger, 5 rue de Saintonge, Παρίσι. Διάρκεια έκθεσης: Από 4 Φεβρουαρίου έως 6 Μαίου 2023.

«Mirjam Blanka Inauen: A Beautiful Blue Substance Flows Into Me», Lullin + Ferrari, Ζυρίχη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play