Για το αίτημα της παρουσίας ξένων βασιλικών οικογενειών στην κηδεία του Κωνσταντίνου
Πηγή: hellas.postsen.com
Όταν ένας πρώην αρχηγός κράτους δεν κηδεύεται με τις αυτονόητες τιμές που αρμόζουν σε έναν πρώην αρχηγό κράτους, ο φιλελεύθερος πολίτης κοντοστέκεται σκεπτικός και προβληματισμένος μπροστά στην παράδοξη απόφαση, όχι επειδή υποφέρει από κάποια υπόρρητη νοσταλγία απέναντι σε έναν πολιτικά και ιστορικά παρωχημένο θεσμό, αλλά γιατί διαπιστώνει ότι φορείς κορυφαίων πολιτικών θεσμών της φιλελεύθερης δημοκρατίας αρνούνται την ιστορική διαδρομή της, με τις λαμπρές στιγμές της αλλά και με τις παρελθούσες πολιτειακές αδυναμίες της. Προφανώς, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Βασιλοφρόνων για να αντιληφθεί ότι είναι πολιτικό ατόπημα η εκπροσώπηση της δημοκρατικής κυβέρνησης υπό έναν φιλελεύθερο πρωθυπουργό από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ο Κωνσταντίνος διακρίθηκε παγκοσμίως στην Ιστιοπλοΐα, αλλά εξεμέτρησε το ζην ως τέως αρχηγός κράτους.
Κι είναι επίσης προφανές ότι η μαρξιστική αριστερά, όντας βυθισμένη στις τρομώδεις βεβαιότητες της αυτάρεσκης ιδεολογίας της και των ιστορικών αποστολών της, επανεκδίδει αμήχανα κάτι παραφράσεις παλαιότερων ανακοινώσεών της για έναν παρελθόντα πολιτειακό θεσμό. Το αμήχανο βλέμμα του αριστερού έχει μετατραπεί πια στο εκδικητικό βλέμμα του αγανακτισμένου, που θέλει να συντρίψει δημοκρατικά επιτεύγματα των πολιτών, οι οποίοι, χωρίς αυταρέσκειες μα με μια ορισμένη πολιτική αυτοπεποίθηση, διατηρούν τις αναφορές τους στον φιλελεύθερο και τον συντηρητικό χώρο.
Με απλά λέξεις, κοντέψαμε να πνιγούμε, ως δημοκρατική πολιτεία, σε μια κουταλιά νερό, στη διαχείριση αυτονόητων ζητημάτων. Πιστεύεται πραγματικά ότι ο πρωθυπουργός, ένας πολιτικά ευφυής άνθρωπος, θα επιτρέψει να παρευρεθούν μέλη βασιλικών οικογενειών από το εξωτερικό. Δεν έχουν απομείνει και πολλές. Έξι είναι, όλες και όλες, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μοναρχικό θεσμό και δώδεκα στο σύνολο της Γηραιάς Ηπείρου.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας