Στην Ευελπίδων η Πισπιρίγκου: Απολογείται για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Στην Ευελπίδων η Πισπιρίγκου: Απολογείται για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 34χρονη, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει κληθεί σε απολογία για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας αναφερόμενος στην υπερασπιστική γραμμή της κατηγορουμένης είπε ότι διαθέτει «ένα εξαιρετικό υπερασπιστικό οπλοστάσιο 6 τακτικών ιατροδικαστών όχι ιδιωτών, που υπηρετούν επίσημα ως υπάλληλοι του κράτους σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες», και οι οποίοι ανέφεραν ότι οι θάνατοι των δύο παιδιών οφείλονται σε παθολογικά αίτια.

Συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αμέλεια ιατρών ούτε για εγκληματική ενέργεια. Χαρακτήρισε τις απόψεις Καρακούκη και Καλόγρηα «υποκειμενικές» και ότι «δεν μπορούν να αποτελέσουν υποδομή δικαστικής απόφασης».

Ανοικτό το ενδεχόμενο η Ίριδα να πέθανε από παθολογικά αίτια

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Live News» του Mega, μια νέα κατάθεση ιατροδικαστή έρχεται να δημιουργήσει ορισμένα ερωτήματα. Σε αυτήν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο θάνατος της Ίριδας να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ανακάλυψε στα πλακίδια κάποια κύτταρα μακροφάγα, τα οποία έχουν δείγματα αιμοσιδηρίνης. Αυτό, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σημαίνει πως από αυτό το εύρημα προκύπτει ότι η Ίριδα δεν είχε το καρδιολογικό πρόβλημα (την αγενεσία φλεβοκόμβου), αλλά είχε πιθανώς ένα άλλο αυτοάνοσο νόσημα στον πνεύμονα και στο ήπαρ, το οποίο σχετίζεται πιθανώς με τον μεταβολισμό και το οποίο ίσως εξηγεί κάποια στοιχεία του θανάτου της.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, πρόκειται για ιατροδικαστή που δεν είχε βρεθεί στο προσκήνιο τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο είχε εμπλακεί σε κάποιες από τις έρευνες που είχαν γίνει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play