Δίκη για Μάτι: «O γιος μου εγκλωβίστηκε στο δρόμο του θανάτου»

Δίκη για Μάτι: «O γιος μου εγκλωβίστηκε στο δρόμο του θανάτου»

Πηγή: Αρχείου

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Και σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο συγγενείς θυμάτων περιέγραψαν τις τραγικές στιγμές που βίωσαν και τον Γολγοθά που συνεχίζουν να ανεβαίνουν τεσσεράμισι χρόνια μετά το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018 που κατέκαψε την ανατολική Αττική.

Μία ακόμη οικογενειακή τραγωδία ξεδιπλώθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο Ευάγγελος Χαμηλοθώρης μίλησε για το χαμό του γιου του, ο οποίος εγκλωβίστηκε στις φλόγες αλλά και το θάνατο της γυναίκας του, η οποία δεν άντεξε, όπως είπε, την απώλειά του.

Ο γιος του επέστρεφε από τη δουλειά του και όπως κατέθεσε ο μάρτυρας στις 18.30 περίπου μίλησαν στο τηλέφωνο. Του είπε «μας έμπλεξαν με τη φωτιά» και στη συνέχεια ακούστηκε ένας δυνατός ήχος και η γραμμή κόπηκε. «Θεωρήσαμε ότι έπεσαν οι γραμμές λόγω της φωτιάς. Έπειτα από μια ώρα πήγαμε στη αστυνομικό τμήμα της Ραφήνας να ρωτήσουμε αν υπάρχει εικόνα για τραυματίες ή νεκρούς. Αρχίσαμε την αναζήτηση του σε όλα τα νοσοκομεία. Συνεχίσαμε να ψάχνουμε και η κόρη μου έδωσε dna. Έδωσα κι εγώ και μου ανακοίνωσαν ότι ταυτοποιήθηκε η σορός. Ο γιος μου επέστρεφε από την εργασία του στο σπίτι μας στο Μαραθώνα. Εγκλωβίστηκε στο δρόμο του θανάτου, όπως τον λέμε πια…», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια μίλησε για το χαμό της συζύγου του. «Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας. Από εκείνη την ημέρα κλείστηκε στον εαυτό της. Ύστερα από λίγο καιρό έπαθε καρδιακή προσβολή την ώρα του ύπνου. Γι’ αυτό δεν είναι εδώ. Μια ευχή μόνο, να μη ξαναγίνει τέτοιο πράγμα», είπε έντονα φορτισμένος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play