Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Διπλή εισαγγελική παρέμβαση [vid]

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Διπλή εισαγγελική παρέμβαση [vid]

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Διπλή εισαγγελική παρέμβαση εκδηλώθηκε με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση πυροβολισμού 16χρονου Ρομά

Διπλή εισαγγελική παρέμβαση εκδηλώθηκε με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση πυροβολισμού 16χρονου Ρομά από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μετά την εισαγγελική εντολή διεξάγονται δύο προκαταρκτικές έρευνες, αφενός για δηλώσεις που είδαν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας από μέλη της κοινότητας Ρομά με τις οποίες απειλούν ή καλούν σε αντίποινα και πράξεις αντεκδίκησης, και αφετέρου για διαρροή υλικού το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία τής υπόθεσης.

Η πρώτη έρευνα διεξάγεται από την Κρατική Ασφάλεια, με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της απειλής και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος, ενώ η δεύτερη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την πράξη της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Δυτική Αττική: Έξι συλλήψεις και 15 προσαγωγές από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε καταυλισμούς Ρομά

Σε έξι συλλήψεις και δεκαπέντε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια εκτεταμένης επιχείρησης το πρωί της Παρασκευής.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις περιοχές των νεόκτιστων και άλλων οικισμών του Ασπροπύργου, αλλά και στο Μενίδι.

Στην εν λόγω επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής/υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Ο.Π.Κ.Ε., της διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της Ε.Κ.Α.Μ. καθώς και με τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, οι συλλήψεις αφορούσαν τα αδικήματα περί απείθειας, κλοπής, αλλά και νομοθεσιών για τα ναρκωτικά. Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν 8 κατ’ οίκον έρευνες, ενώ οι δράσεις των αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζονται στην περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play