Κακοκαιρία Gaia: 112 σε Ήπειρο και Κέρκυρα

Κακοκαιρία Gaia: 112 σε Ήπειρο και Κέρκυρα

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Η κακοκαιρία Gaia που αναμενόταν, έχει ξεκινήσει την επέλασή της στην Ελλάδα από τα δυτικά.

Η κακοκαιρία Gaia που αναμενόταν, έχει ξεκινήσει την επέλασή της στην Ελλάδα από τα δυτικά. Η Ήπειρος και τα νησιά του Ιονίου είναι στο «μάτι» των καιρικών φαινομένων, ιδίως η Κέρκυρα τις τελευταίες ώρες, με το 112 να στέλνει μήνυμα στους πολίτες έτσι ώστε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-άνεμοι) από σήμερα το απόγευμα έως μεσημβρινές ώρες της 11/12 σε Ήπειρο, Κέρκυρα. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “GAIA” προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας από το απόγευμα του Σαββάτου (10-12-2022) και μέχρι τη νύχτα της Κυριακής (11-12-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλα ύψη υετού, θυελλώδεις νότιους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις νότιους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται:

Το Σάββατο 10-12-2022 α. Από το απόγευμα στην περιοχή Κέρκυρας – Παξών – Λευκάδας, την Ήπειρο και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας β. Από το βράδυ στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά και τις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα.

Την Κυριακή 11-12-2022 α. Στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας μέχρι τις πρωινές ώρες β. Στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά μέχρι το απόγευμα γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες δ. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ε. Στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play