Ο πάροχος υπηρεσιών Ελληνικής Αεροπορίας θα φιλοξενήσει τον επίγειο σταθμό EGNOS V3 στην Αθήνα, Ελλάδα

Ο πάροχος υπηρεσιών Ελληνικής Αεροπορίας θα φιλοξενήσει τον επίγειο σταθμό EGNOS V3 στην Αθήνα, Ελλάδα

Πηγή: euspa.europa.eu

Το EGNOS, το περιφερειακό σύστημα επαύξησης που βασίζεται σε δορυφόρους της Ευρώπης (SBAS), βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το EGNOS, το περιφερειακό σύστημα επαύξησης που βασίζεται σε δορυφόρους της Ευρώπης (SBAS), βρίσκεται σε εξέλιξη.

Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της ακρίβειας και της αξιοπιστίας των πληροφοριών εντοπισμού θέσης GNSS, το EGNOS έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υπηρεσίες πλοήγησης για την ασφάλεια της ζωής σε χρήστες αεροπορίας, ναυτιλίας και χερσαίας βάσης σε ολόκληρη την ΕΕ. Μέρος της μετάβασης από την τρέχουσα έκδοση στην έκδοση 3 περιλαμβάνει την ενημέρωση του επίγειου τμήματος EGNOS, μιας υποδομής που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων στοιχείων, 44 σταθμούς παρακολούθησης ακεραιότητας εμβέλειας (RIMS).

«Το EGNOS βασίζεται σε μια μακρά ιστορία παροχής υπηρεσιών πλοήγησης για την ασφάλεια της ζωής σε χρήστες αεροπορίας, ναυτιλίας και χερσαίας βάσης στην Ευρώπη. Μαζί με τους συνεργάτες μας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και τη βιομηχανία, εργαζόμαστε για την επόμενη γενιά του EGNOS, που ονομάζεται Έκδοση 3, η οποία θα αυξήσει επίσης τα σήματα του Galileo», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EUSPA, Rodrigo da Costa.

Η κύρια λειτουργία του RIMS είναι να συλλέγει μετρήσεις από δορυφόρους GPS και να μεταδίδει αυτά τα ακατέργαστα δεδομένα στα Κέντρα Ελέγχου Αποστολών κάθε δευτερόλεπτο. Η αναβάθμιση θα διασφαλίσει ότι αυτά τα RIMS μπορούν επίσης να συλλέγουν και να μεταδίδουν μετρήσεις από δορυφόρους Galileo.

«Η Ελλάδα κάνει συγκεκριμένα βήματα προς την ανάπτυξη της διαστημικής της πολιτικής. Η κοινή δήλωση EUSPA και HCAA για τη φιλοξενία του νέου EGNOS RIMS στην Αθήνα δείχνει τη δέσμευση της χώρας μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη συμβολή της στο Διαστημικό Πρόγραμμα της ΕΕ», λέει ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Αθανάσιος Στάβερης-Πολυκαλάς.

Ο Ελληνικός Πάροχος Αεροπορικών Υπηρεσιών (HASP) φιλοξενεί ένα EGNOS RIMS στην Αθήνα, Ελλάδα από το 2010. Η EUSPA, η οποία είναι υπεύθυνη για την εκμετάλλευση του EGNOS, και η HASP ανανέωσαν τη συνεργασία τους για μια μελλοντική γενιά της επίγειας υποδομής RIMS.

«Το HASP (πρώην HCAA) συνεισφέρει σημαντικά στις επιτυχημένες υπηρεσίες και επιδόσεις του τρέχοντος συστήματος EGNOS, το οποίο παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας ζωής για τις αερομεταφορές από το 2011 και θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στα νέα συστήματα EGNOS». , δήλωσε ο Διοικητής ΧΑΣΠ Γεώργιος Δριτσάκος.

Με βάση αυτή την επιτυχημένη εμπειρία, ο HASP επιλέχθηκε να φιλοξενήσει έναν νέο επίγειο σταθμό EGNOS Version 3 στην Αθήνα. «Το HASP είναι ένα σημαντικό μέρος του γιατί το EGNOS είναι η επιτυχία που έχει σήμερα, και είμαι χαρούμενος που θα είναι μέρος αυτού του συναρπαστικού νέου κεφαλαίου», πρόσθεσε ο da Costa.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play