ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Δεν δεχόμαστε παραινέσεις

ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Δεν δεχόμαστε παραινέσεις

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Tο Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση

Άμεση και ηχηρή η απάντηση που έδωσε η Ελληνική Κυβέρνηση στη νέα πρόκληση που διατύπωσε εναντίον της Χώρας μας το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, σήμερα το πρωί.

Ιδιαίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί παραινέσεις από την τουρκική πλευρά αναφορικά με τη μειονότητα της Θράκης.

Υπενθυμίζεται, στο σημείο αυτό, ότι το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε σήμερα ότι η μειονότητα στην Δυτική Θράκη είναι τουρκική και επέμεινε ιδιαίτερα στην υποτιθέμενη ανάγκη η Ελλάδα να συμμορφωθεί στα όσα προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάννης αναφορικά με τη μειονότητα στην περιοχή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι «η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία».

Η ανακοίνωση καταλήγει, αναφέροντας: «Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play