Η δυσφορία του Brexit ενώνει τους Βρετανούς πολιτικούς

Η δυσφορία του Brexit ενώνει τους Βρετανούς πολιτικούς

Πηγή: IHK Cottbus

Η διακομματική συγκέντρωση ανώτερων πολιτικών για να συζητήσουν την αποτυχία του Ηνωμένου Βασιλείου να επιτύχει το Brexit αποτελεί σαφή ένδειξη της αυξανόμενης συναίνεσης σχετικά με την δυσφορία που έχει προκληθεί.

Ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ και η πρώην βουλευτής των Εργατικών Γκιζέλα Στιούαρτ, δύο από τους ηγέτες, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσονς, της εκστρατείας Vote Leave για το δημοψήφισμα του 2016, ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων στο αρχοντικό Ditchley Park στο Oxfordshire στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος των Εργατικών για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ντέιβιντ Λάμι, ο πρώην επίτροπος Εμπορίου Πίτερ Μάντελσον και ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ανώτερος υπουργός και σύμμαχος στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, εκπροσώπησαν την εκστρατεία Remain, ανέφερε ο Observer.

Στην ατζέντα των διήμερων συνομιλιών, με τίτλο «Πώς μπορούμε να κάνουμε το Brexit να λειτουργήσει καλύτερα με τους γείτονές μας στην Ευρώπη;», περιλαμβάνονταν ο τρόπος βελτίωσης της συμφωνίας εμπορίου και συνεργασίας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ και ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η βρετανική οικονομία μετά το Brexit.

Παρόλο που υπάρχει πλέον μια σαφής πλειοψηφία Βρετανών που πιστεύει ότι η αποχώρηση από την ΕΕ ήταν λάθος, κανένα από τα μεγάλα κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν υποστηρίζει την επανένταξη στην Ένωση ή στην ενιαία αγορά.

Πηγή: EURACTIV.com, ( Benjamin Fox)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play